Η κλιματική αλλαγή αιτία καταστροφής για 1.429 πόλεις των ΗΠΑ

Τον κίνδυνο της καταστροφής  1.429 πόλεων και κωμοπόλεων των ΗΠΑ από την άνοδο της στάθμης των θαλασσών, λόγω της κλιματικής αλλαγής, προβάλει  μια νέα ανάλυση, που μιλάει για βυθισμένες πόλεις και εκατομμύρια εκτοπισμένους.

Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι, τα επίπεδα της θάλασσας θα μπορούσανε να αυξηθούν  έως και 23 πόδια λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας από το φαινόμενο του θερμοκηπίου που θα έχει ως αποτέλεσμα το λιώσιμο των πάγων, στις αρκτικές περιοχές, αν δεν μειωθούν δραστικά οι εκπομπές αερίων πριν από το 2100.

Αν και τα αποτελέσματα δεν είναι άμεσα ορατά, οι εκπομπές αερίων θερμοκηπίου οδηγούν σε ακραία επίπεδα την άνοδο της στάθμης της θάλασσας κάθε δεκαετία.

Σύμφωνα με μια νέα ανάλυση, που δημοσιεύθηκε στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών, από τον Μπέντζαμιν Στράους, οι συνέπειες παγκοσμίως και κυρίως στις ΗΠΑ θα είναι καταστροφικές, καθώς εκτιμάται ότι 1.429 πόλεις και κωμοπόλεις θα καλυφθούν σε μεγάλο επίπεδο από νερό,.

Σύμφωνα με την ανάλυση που δημοσίευσε το Business Insider:

– Αν τα πράγματα δεν αλλάξουν μέχρι το 2020, θα υπάρξει αναπόφευκτη αύξηση της στάθμης της θάλασσας κατά 5 πόδια και 2 ίντσες. Αυτό θα ωθήσει πάνω από το 50% του πληθυσμού από 381 δήμους, με αποτέλεσμα 4.187.262 άνθρωποι να χάσουν πατρίδες τους.

– Αν τα αέρια του θερμοκηπίου συνεχίσουν να αυξάνονται έως το 2050, θα υπάρξει αναπόφευκτη αύξηση της στάθμης της θάλασσας κατά 10 πόδια και 1 ίντσα. Αυτό θα ωθήσει πάνω από το 50% του πληθυσμού από 715 δήμους, με αποτέλεσμα 8.121.973 άνθρωποι να χάσουν πατρίδες τους.

– Εάν περιμένουμε μέχρι το 2100 για να επιδιορθώσουμε τους ρυπογόνους τρόπους μας, το επίπεδο της θάλασσας θα αυξηθεί κατά 23 πόδια και 1 ίντσα, εκτοπίζοντας πάνω από το 50% του πληθυσμού από 1.429 πόλεις και κωμοπόλεις και 18.074.940 άτομα.

Οι 1.429 πόλεις και κωμοπόλεις βρίσκονται, στην Αλαμπάμα, την Καλιφόρνια, το Κονέκτικατ, τη Φλόριντα, το Ντέλαγουεαρ, την Τζόρτζια, τη Λουιζιάνα, το Μέριλαντ, τη Μασαχουσέτη, το Μισισιπή, το Νιού Χάμσαιρ, το Νιού Τζέρσι, τη Νέα Υόρκη, τη Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα, το Όρεγκον, την Πενσιλβάνια, το Τέξας, την Βιρτζίνια, την Ουάσιγκτον.