Τουτανγατμών: Η πεθαμένη, αλλά αγαπημένη, γάτα μιας οικογένειας

Οικιακά εργαλεία, ή και βλήματα που δεν έχουν εκραγεί, είναι μόνο μερικά από τα αντικείμενα που έχουν κατά καιρούς ανακαλυφθεί κατά τη διάρκεια εργασιών ανακαίνισης ή οικοδόμησης κτηρίων, αλλά το πιο πρόσφατο εύρημα, μια… μουμιοποιημένη γάτα που βρέθηκε κάτω από το σπίτι μιας οικογένειας πρέπει να είναι κάτι ανεπανάληπτο. Και η γάτα έγινε μάλιστα κατά κάποιον τρόπο “μέλος της οικογένειας”…
Η Μέλανι και ο Ίαν Μπρους σοκαρίστηκαν όταν πρωτοανακάλυψαν μια νεκρή γάτα στο σπίτι τους στο Σάουθ Σίλντ. Η γάτα βρέθηκε κάτω από το πάτωμα κατά τη διάρκεια εργασιών ανακαίνισης.
Όμως αντί να φοβηθεί το μουμιοποιημένο ζώο, η κ. Μπρους, που είναι μητέρα δύο παιδιών, το λάτρεψε και είπε ότι θα μπορούσε ενδεχομένως να φέρει καλή τύχη στην οικογένεια!
“Δεν θα φύγει από το σπίτι. Όλοι λένε ότι το σπίτι έχει μια υπέροχη αίσθηση. Νομίζω ότι η… “Τουτανγατμών” (όπως ευφυώς βάπτισε την γάτα η οικοδέσποινα του σπιτιού!) είναι εν μέρει υπεύθυνη για αυτό” δήλωσε χαρακτηριστικά η γυναίκα.
“Την έχουμε τοποθετήσει σε πρώτη φάση σε ένα παλιομοδίτικο καρότσι στο κελάρι. Αργότερα θα μπορούσαμε να την βάλουμε σε μια γυάλινη προθήκη δίπλα στην πόρτα” πρόσθεσε η οικοδέσποινα.
Η “Τουτανγατμών” μπορεί να μην είναι και τόσο… όμορφη, ίσα – ίσα μάλλον δείχνει τα χρονάκια της, είναι όμως καλοδιατηρημένη με πολλά από τα εξωτερικά χαρακτηριστικά της να είναι ορατά.
Ο κ. και η κ. Μπρους εκτιμούν ότι μπορεί να βρισκόταν θαμμένη κάτω από το σπίτι από τη βικτοριανή περίοδο (δεύτερο ήμισυ του 19ου αιώνα).

Πηγή: skai.gr