Στη «λύση» του συναινετικού διαζυγίου καταφεύγουν δημόσιοι υπάλληλοι στην Αρκαδία για να γλιτώσουν την απόλυση

Σε απόγνωση έχουν φτάσει πολλές ελληνικές οικογένειες, οι οποίες επιλέγουν ως έσχατη λύση το διαζύγιο για να γλιτώσουν την απόλυση από το δημόσιο! Τα κυβερνητικά μέτρα φέρνουν τη μια απόλυση μετά την άλλη και οι δημόσιοι υπάλληλοι απελπισμένοι καταφεύγουν στη "λύση" των συναινετικών διαζυγίων, μήπως μειώσουν τις πιθανότητες να απολυθούν…

Το πολυνομοσχέδιο ορίζει ότι από τη διαθεσιμότητα δεν εξαιρούνται οι μονογονεϊκές οικογένειες, παρά μόνο όσοι έχουν μόνοι τους τη γονική μέριμνα. Αυτό σημαίνει ότι για να εξαιρεθεί κάποιος από το καθεστώς της διαθεσιμότητας θα πρέπει να έχει εκδοθεί δικαστική απόφαση που θα κρίνει τον έναν γονέα ανίκανο.

Ωστόσο αυτό δεν πτοεί τους δημοσίους υπαλλήλους, με αποτέλεσμα οι υποθέσεις των συναινετικών διαζυγίων να αυξάνονται ραγδαία από χρόνο σε χρόνο, γιατί ένας παραπάνω λόγος είναι η ελάφρυνση της φορολογίας.

Σε τοπικό επίπεδο έχουμε 120 αιτήσεις εκούσιας δικαιοδοσίας στην Αρκαδία, εκ' των οποίων 38 είναι τα συναινετικά διαζύγια, αριθμός παραπάνω από τον διπλάσιο σε σχέση με την περσινή χρονιά, σύμφωνα με τον πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αρκαδίας Δημήτρη Κωστόγιαννη.

Πηγή