Η κυβέρνηση θέλει το Euro 2020 στην Ελλάδα

Πράσινο φως στην ΕΠΟ ώστε να διεκδικήσει τη συνδιοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου του 2020 στην Ελλάδα άναψε σήμερα η κυβέρνηση. Σε συνάντηση που είχε το προεδρείο της ΕΠΟ με τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο, τον υφυπουργό κ. Γιάννη Ανδριανό και τη γγΑ κυρία Κυριακή Γιαννακίδου εκφράστηκε η βούληση της κυβέρνησης να υποστηρίξει την υποβολή υποψηφιότητας της χώρας για τη συνδιοργάνωση της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου 2020. Τόσο ο κ. Παναγιωτόπουλος όσο και ο κ. Ανδριανός έκαναν λόγο για βραχυπρόθεσμο όσο και μακροπρόθεσμο κέρδος από την ανάληψη της διοργάνωσης.
Οπως δήλωσαν οι δύο κυβερνητικοί παράγοντες  «μέσα στη δύσκολη αυτή δημοσιονομικά περίοδο για τη χώρα μας, είμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε το κάθε ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη, ωστόσο αντισταθμίζοντας τα πολλαπλά οφέλη που θα επιφέρει στη χώρα μας μια τέτοια διοργάνωση, βλέπουμε θετικά τη σχετική πρόταση». Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου οι υποψήφιες χώρες πρέπει να έχουν καταθέσει μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου την εκδήλωση ενδιαφέροντος ενώ ο φάκελλος πρέπει να υποβληθεί μέχρι τον Απρίλιο του 2014.

Το Euro 2020 θα διεξαχθεί σε 13 πόλεις διαφορετικών ευρωπαϊκών μετά από απόφαση που έχει λάβει πέρυσι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (UEFA) προκειμένου να εορτάσει έτσι τα 60χρονα του θεσμού που ξεκίνησε το 1960. Σύμφωνα με την απόφαση της UEFA διοργανώτριες χώρες δεν θα προκριθούν απευθείας στα τελικά.

Εξάλλου η ΕΠΟ μετέφερε την πρόταση της Διεθνούς Ομοσπονδίας να διοργανώσει η Ελλάδα το ετήσιο συνέδριο της FIFA το 2016.Τέλος στη συνάντηση συζητήθηκαν ακόμα θέματα που αφορούν τις Εθνικές ομάδες, την κρατική επιχορήγηση στην Ομοσπονδία για τις Ενώσεις, την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, τη Διαρκή Επιτροπή για την Αντιμετώπιση της Βίας, τους προπονητές, και τις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.