Κλειστά την Κυριακή τα καταστήματα στην Πελοπόννησο

Οι έμποροι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σύμφωνα με τους τοπικούς τους συλλόγους, δεν θ' ανοίξουν τα μαγαζιά τους αυτή την Κυριακή. Εξαίρεση αποτελεί το Ναύπλιο, όπου ήδη τα καταστήματα λειτουργούν κάθε Κυριακή στην παλιά πόλη, και η Κόρινθος όπου η λειτουργία των καταστημάτων αυτή την Κυριακή θα είναι προαιρετική. Οσον αφορά τη νέα, ενδιάμεση περίοδο εκπτώσεων που ξεκινά αύριο Παρασκευή, αυτή θα εφαρμοστεί σε όλες τις περιοχές – αν και οι εμπορικοί σύλλογοι στην πλειοψηφία τους δηλώνουν επιφυλακτικοί και προαναγγέλλουν μικρές σχετικά εκπτώσεις.

Στην Τρίπολη επίσης αποφασίστηκε να μην ανοίξουν τα καταστήματα την Κυριακή. Σε ανακοίνωση του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου αναφέρεται μεταξύ άλλων: "Για πολύ συγκεκριμένους λόγους οδηγηθήκαμε σε αυτή την πρόταση. Πρώτα από όλα τα μηνύματα που λαμβάνουμε από συναδέλφους στην μεγάλη πλειονότητά τους   καταγράφουν την αντίθεσή τους με το άνοιγμα τη συγκεκριμένη Κυριακή. Κατά δεύτερο λόγο οι περισσότεροι εμπορικοί σύλλογοι της χώρας οδηγούνται σε παρόμοια απόφαση γιατί πιστεύουν ότι το ενδεχόμενο να λειτουργήσουν τα μαγαζιά την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες της αγοράς".

Οσον αφορά τις εκπτώσεις, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης Θανάσης Αρβανίτης ενημερώνει ότι θα γίνουν, αλλά όχι σε τόσο υψηλά ποσοστά όσο στις μέχρι τώρα εκπτωτικές περιόδους: "Εκπτώσεις θα κάνουμε, αλλά όχι με την έννοια των εκπτώσεων που γνωρίζουμε. Θα υπάρχουν καλές προσφορές σε κάποια είδη, όχι  καθολικές". 

Πηγή