Αρχίζει η κατασκευή του υψηλότερου αγάλματος στον κόσμο

Εικόνα από βίντεο δείχνει την απόδοση του καλλιτέχνη για το άγαλμα του Σαρντάρ Πατέλ, που πρόκειται να κατασκευαστεί στο δυτικό κρατίδιο του Γουτζαράτ. Το άγαλμα, το οποίο, θα αναπαριστά τον Σαρντάρ Πατέλ, ήρωα της ανεξαρτησίας της Ινδίας, τον «άνθρωπο από σίδερο», θα κατασκευασθεί σε μικρό νησί σε ποταμό του κρατιδίου Γουτζαράτ και θα έχει ύψος 182 μέτρων. Το άγαλμα προβλέπεται να έχει διπλάσιο ύψος από το Άγαλμα της Ελευθερίας και τετραπλάσιο από το Άγαλμα του Χριστού του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Αρχίζει την Πέμπτη στην Ινδία η κατασκευή του υψηλότερου αγάλματος στον κόσμο, το οποίο προβλέπεται να έχει διπλάσιο ύψος από το Άγαλμα της Ελευθερίας και τετραπλάσιο από το Άγαλμα του Χριστού του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Το άγαλμα, το οποίο, θα αναπαριστά τον Σαρντάρ Πατέλ, ήρωα της ανεξαρτησίας της Ινδίας, τον «άνθρωπο από σίδερο», θα κατασκευασθεί σε μικρό νησί σε ποταμό του κρατιδίου Γουτζαράτ και θα έχει ύψος 182 μέτρων.

Ο θεμέλιος λίθος θα τεθεί από τον Ναρέντρα Μόντι, υποψήφιο για την πρωθυπουργία του εθνικιστικού ινδουιστικού Κόμματος Μπαρατίγια Τζανάτα στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2014.

Το «Άγαλμα της Ενότητας» θα κατασκευασθεί από κράμα μετάλλων που θα προέλθουν από εξαρτήματα γεωργικών εργαλείων που θα δωρίσουν αγρότες από ολόκληρη την Ινδία.

Όταν ανακοίνωσε το σχέδιό του τον Ιούνιο, ο Ναρέντρα Μόντι ζήτησε από τους αγρότες να προσφέρουν από ένα μεταλλικό κομμάτι για την κατασκευή του. «Δεν θέλουμε οποιοδήποτε μεταλλικό κομμάτι, θέλουμε τμήματα που θα προέρχονται από εργαλεία που έχουν χρησιμοποιηθεί από τους αγρότες στην εργασία τους», είπε.

Υπάλληλοι του κρατιδίου Γκουτζαράτ θα περιοδεύσουν στα 700.000 χωριά της Ινδίας για να περισυλλέξουν το υλικό για την κατασκευή του έργου. Το κόστος του θα ανέλθει σε 25 δισεκατομμύρια ρουπίες (217 εκατομμύρια ευρώ), χρήματα τα οποία θα προέλθουν, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, από δημόσιους πόρους και χορηγίες.

Το έργο τιμά έναν ήρωα της ανεξαρτησίας ο οποίος υπήρξε μέλος του κυβερνώντος Κόμματος του Κογκρέσου, κύριου πολιτικού αντιπάλου του κ. Μόντι.

Ο τελευταίος δήλωσε πρόσφατα ότι ο Σαρντάρ Πατέλ, ο οποίος καταγόταν από το Γκουτζαράτ, θα ήταν καλύτερος ηγέτης από τον πρώτο πρωθυπουργό της Ινδίας Τζαβαχαρλάλ Νεχρού, σε μία ευθεία πρόκληση προς την δυναστεία Νεχρού-Γκάντι, η οποία συνεχίζει να ηγείται του κόμματος του Κογκρέσου.

Πηγή: naftemporiki.gr