«Μπούρδες» οι εξαγγελίες Μανιάτη για δωρεάν ρεύμα τις μέρες με αιθαλομίχλη

Με το δικό του τρόπο απάντησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στη δέσμευση του υπουργού Περιβάλλοντος για παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος τις ημέρες με έντονο πρόβλημα αιθαλομίχλης, αλλά και τις επανασυνδέσεις των λογαριασμών της ΔΕΗ ευπαθών κοινωνικών ομάδων μέσω των δήμων. Μιλώντας σήμερα το πρωί στον ραδιοσταθμό "Ράδιο Θεσσαλονίκη" ο Γιάννης Μπουτάρης τόνισε ότι "αυτό που πρέπει να γίνει είναι να σταματήσουν τώρα οι διακοπές ρεύματος για όλους".

Σύμφωνα με τον Γιάννη Μπουτάρη η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση πετούν το μπαλάκι στους δήμους."Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι από τον Σαμαρά μέχρι τον Τσίπρα, όλοι μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Πετάνε κάθε φορά μία φούσκα και ζητούν από τους δήμους να διαχειριστούν την κατάσταση".

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι τους λογαριασμούς των ανθρώπων που όντως δεν έχουν να πληρώσουν πρέπει να τους πληρώνει η ίδια η κυβέρνηση και όχι οι Δήμοι. "Οι δήμοι δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν τους λογαριασμούς" είπε. Μηχανισμός στους δήμους για να ελέγχουν όλες τις περιπτώσεις δεν υπάρχει. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα νοικοκυριά που ζουν χωρίς ρεύμα στο δήμο Θεσσαλονίκης υπολογίζονται σε 15.000.

Πηγή: lifo.gr