Ακόμα και τέσσερα χρόνια «υπομονή» για την επιστροφή φόρου

Αλαλούμ στις εφορίες, στοιβάζονται αλλά δεν εκκαθαρίζονται οι αιτήσεις για επιστροφή ΦΠΑ – Οι «πρωταθλήτριες» ΔΟΥ στην καθυστέρηση πληρωμών

Ακόμα και τέσσερα χρόνια μπορεί να χρειαστεί να περιμένει κάποιος για να πάρει βεβαιωμένες επιστροφές φόρου από το Δημόσιο!

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που παράλληλα δείχνουν και το μέγεθος του… χάους που επικρατεί στις δημόσιες υπηρεσίες. Ενδεικτικά αναφέρεται πως πάνω από τέσσερις χιλιάδες αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ παραμένουν σε εκκρεμότητα άνω των τεσσάρων ημερών, ενώ υπάρχει Δ.Ο.Υ, συγκεκριμένα η Εφορία Κιλκίς, στην οποία ο μέσος χρόνος αναμονής φτάνει ακόμα και στις 1.218 ημέρες!

«Πρωταθλήτριες» στην καθυστέρηση επιστροφής φόρων αναδεικνύονται και οι εφορίες Η΄ Θεσσαλονίκης, Α΄ Περιστερίου, η Δ.Ο.Υ Νέων Μουδανιών και η Δ.Ο.Υ Γαλατσίου, με το μέσο χρόνο αναμονής να κυμαίνεται από τις 635 έως τις 881 ημέρες.

Χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει πως η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη στις υπόλοιπες εφορίες της χώρας, όπου συνολικά βρίσκονται σε εκκρεμότητα 5.640 αιτήσεις επιστροφών ΦΠΑ, συνολικού ύψους 893,5 εκατ. ευρώ.

Πηγή: protothema.gr