Φονική επίθεση γυναίκας καμικάζι στο Βόλγκογκραντ της Ρωσίας

Φονική έκρηξη βόμβας σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής σε σιδηροδρομικό σταθμό στην πόλη Βόλγκογκραντ στα νότια της Ρωσίας.
Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, τουλάχιστον 18 άτομα σκοτώθηκαν και πάνω από 50 είναι οι τραυματίες, μεταξύ των οποίων και ένα εννιάχρονο παιδί.

Κάποιοι από τους τραυματίες μεταφέρονται στη Μόσχα προκειμένου να νοσηλευτούν.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αντιτρομοκρατικής Επιτροπής της Ρωσίας, πίσω από την αιματηρή επίθεση βρίσκεται μία γυναίκα καμικάζι.
Η γυναίκα πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη μέσα στα σταθμό του τρένου.
Ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, έδωσε εντολή να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας μετά τη βομβιστική επίθεση. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αστυνομίας θα ληφθούν περισσότερα μέτρα σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και αεροδρόμια, καθώς πρόκειται για τη δεύτερη φονική επίθεση στην πόλη Βόλγκογκραντ μέσα σε δύο μήνες.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Itar-Tass, η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στις συσκευές ανίχνευσης μετάλλων που έχουν τοποθετηθεί στην είσοδο του μεγαλύτερου σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης.
H επίθεση σημειώθηκε περίπου 30 λεπτά πριν την άφιξη συρμού από τη Μόσχα.

Τον περασμένο Οκτώβριο είχε σημειωθεί επίθεση αυτοκτονίας από γυναίκα καμικάζι σε λεωφορείο στην ίδια πόλη, σκοτώνοντας επτά άτομα.
Έντονοι είναι οι φόβοι της Ρωσίας και για άλλες επιθέσεις εν όψει των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2014 στο Σότσι.
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση στο σιδηροδρομικό σταθμό.

Πηγή: Reuters