ΗΠΑ: Άνοιξαν την Πρωτοχρονιά τα πρώτα νόμιμα καταστήματα μαριχουάνας

Εκτός από το νέο έτος, η πρωτοχρονιά στο Κολοράντο των ΗΠΑ έφερε και κάτι ακόμη: το άνοιγμα των πρώτων νόμιμων καταστημάτων πώλησης μαριχουάνας. Σύμφωνα με νέο νόμο του 2013, όσοι είναι άνω των 21 ετών θα μπορούν να προμηθευτούν 28 γραμμάρια κάνναβης για ψυχαγωγικούς και όχι μόνο ιατρικούς λόγους. 

Έτσι, τόσο οι κάτοικοι του Κολοράντο όσο και στο Ντένβερ, στην πανεπιστημιούπολη του Μπόλντερ, στο Άσπεν και σε άλλες πόλεις έσπευσαν να δείξουν τον ενθουσιασμό τους. 

Δεκάδες συμμετείχαν σε ένα πάρτι στο Ντένβερ που οργανώθηκε από δύο εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στο εμπόριο κάνναβης. Οι «εορτάζοντες» συγκεντρώθηκαν στο Casselman's Bar και κάπνισαν δημοσίως μαριχουάνα.

Μολονότι ο νόμος επιτρέπει την πώληση, όχι όμως και τη δημόσια χρήση της ουσίας, κανείς δεν έδειξε να ανησυχεί για πιθανό αστυνομικό έλεγχο. 

Πολλά από τα καταστήματα του Κολοράντο που θα διαθέτουν μαριχουάνα, την πουλούσαν ήδη για ιατρικούς σκοπούς, καθώς η χρήση του είναι νόμιμη, εδώ και σχεδόν τρία χρόνια, αλλά μόνο με συνταγή γιατρού. Σε άλλες 20 πολιτείες των ΗΠΑ επιτρέπεται σήμερα η πώληση κάνναβης σε ασθενείς.

Πηγή: tvxs.gr