Κεφαλονιά: «Χάρτινες» οι εργατικές κατοικίες

Τις αστοχίες και τις ανεπάρκειες στο χτίσιμο των εργατικών κατοικιών, η καταστροφή των οποίων είναι ολοκληρωτική, κατήγγειλε ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης . Πρόκειται για καταστροφή η οποία είναι απαράδεκτη τόνισε ο σεισμολόγος, αναφερόμενος σε δαπάνες οι οποίες δεν χρησιμοποιήθηκαν όπως έπρεπε, αφού οι κατοικίες δεν έχουν χτιστεί με βάση το νέο αντισεισμικό κανονισμό.

Ο κ. Τσελέντης θεωρεί ότι κατά 99% θα υπάρξει άλλος ένας μετασεισμός μεγέθους 5,2 – 5,3 Ρίχτερ αλλά επισήμανε ότι δεν χρειάζεται πανικός διότι η Κεφαλονιά «θ” αντέξει». Δεν παρέλειψε ν” αναφέρει ότι οι σεισμολόγοι περίμεναν τον σεισμό καθώς από καιρό τώρα έβλεπαν μέσω δορυφόρου ότι το ρήγμα στην περιοχή της Παλικής «φούσκωνε.

Την Πέμπτη καταφθάνει στο Ληξούρι το κρουαζιερόπλοιο Aegean Paradise το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει 800 άτομα.

Την ίδια ώρα δεν λείπουν τα παράπονα για τις σκηνές που στήθηκαν στο γήπεδο και στις οποίες μπαίνουν νερά. Σε συνδυασμό με το νέο κύμα κακοκαιρίας, οι συνθήκες φαίνεται πως εξακολουθούν να επιδεινώνονται

Παράλληλα,  έχουν αρχίσει σιγά σιγά να δίνονται οργανωμένα μερίδες φαγητού από την Γ.Γ. πολιτικής προστασίας ενώ σχεδιάζεται να δίνονται 3.000 μερίδες φαγητού την μέρα.