Ζάκυνθος: Προμήθεια ειδικών συστημάτων και απορριμματοφόρων

Στην προμήθεια ειδικών συστημάτων και απορριμματοφόρων προχωρά ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, μετά και την σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Ζακύνθου για την συλλογή, την δεματοποίηση και την μεταφορά τους.

Όπως σημειώνεται οι προτάσεις για τις προμήθειες θα καταβληθούν στο ΕΣΠΑ για να χρηματοδοτηθούν και καθίσταται ανάγκη να προχωρήσουν γρήγορα, καθώς τα προβλήματα με τον χώρο εναπόθεσης στον Σκοπό έχουν γιγαντωθεί.

Ο Φορέας πρόκειται να προμηθευτεί συστήματα, συνολικού προϋπολογισμού 2.199.240,00 εκ ευρώ.

Συγκεκριμένα:

1)      Ένα απορριμματοφόρο όχημα τύπου πρέσας – 67.650,00 ευρώ

2)      Δύο ρυμουλκά και τρία ημι-ρυμουλκά με σύστημα συμπίεσης, για την μεταφόρτωση απορριμμάτων και την μεταφορά τους στους χώρους εναπόθεσης – 633.450,00 ευρώ

3)      Ένα απορριμματοφόρο για την αποκομιδή αστικών απορριμμάτων, ένα απορριμματοφόρο-γερανοφόρο με σύστημα συμπίεσης για την αποκομιδή υπόγειων κάδων και την προμήθεια και εγκατάσταση υδραυλικού γερανού – 202.950,00 ευρώ.

4)      Προμήθεια και εγκατάσταση σαράντα υπόγειων κάδων – 516.600,00 ευρώ

5)      Συστήματα δεματοποίησης (δεματοποιητής, μηχάνημα περιτύλιξης, compact βιολογικός καθαρισμός, περονοφόρο με λαβίδα, πλυστικό μηχάνημα και κτίριο στέγασης εξοπλισμού με περίφραξη) – 778.590,00 ευρώ

Πηγή: localit.gr