Συνέχιση των αγροτικών κινητοποιήσεων στην Πελοπόννησο

Οι αγρότες της Αργολίδας έχουν προγραμματίσει για αύριο το πρωί συγκέντρωση και στη συνέχεια αυτοκινητοπορεία στους κεντρικούς δρόμους του Άργους.

Τις κινητοποιήσεις τους συνεχίζουν οι αγρότες της Πελοποννήσου, οι οποίοι κρατούν επιφυλακτική στάση απέναντι στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τις φορολογικές ρυθμίσεις.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση που οργάνωσε η Πανλακωνική Κίνηση Αγροτών, έξω από τα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Εσπεριδοειδών Σκάλας.

Την αγροτική κινητοποίηση χαιρέτισαν τόσο ο δήμος Ευρώτα, όσο και ο εμπορικός κόσμος, καθώς και εκπρόσωποι από διάφορα επαγγελματικά σωματεία της περιοχής.

Οι αγρότες της Λακωνίας πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη για μια ώρα της εθνικής οδού Σπάρτης- Μονεμβασιάς, λίγο πριν τη γέφυρα του Βασιλοπόταμου, περίπου δύο χλμ πριν τη Σκάλα.

Στη συνέχεια έστησαν μπλόκο στον Βασιλοπόταμο. Στο σημείο βρίσκονται λίγα τρακτέρ κι αγροτικά αυτοκίνητα παραταγμένα εκατέρωθεν της εθνικής οδού και αρκετά εντός του προαυλίου του ΑΣΕ Σκάλας.

Στην Αργολίδα, αγροτοκτηνοτρόφοι από το μπλόκο του Ανυφίου πήγαν σήμερα στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας και συναντήθηκαν με τον αντιπεριφερειάρχη Τάσο Χειβιδόπουλο, από τον οποίο ζήτησαν να παρέμβει στον ΟΓΑ, ώστε να υπάρξει ρύθμιση για τους αγρότες που έχουν απλήρωτες τις ασφαλιστικές τους εισφορές και είναι ουσιαστικά ανασφάλιστοι, αφού δεν μπορούν να θεωρήσουν τα βιβλιάρια υγείας.

Παράλληλα, οι αγρότες συζήτησαν και τοπικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με κυρίαρχο τη μεταφορά των νερών από τις πηγές του Ανάβαλου.

Οι αγρότες της Αργολίδας έχουν προγραμματίσει για αύριο το πρωί συγκέντρωση και στη συνέχεια αυτοκινητοπορεία στους κεντρικούς δρόμους του Άργους.

Στη Μεσσηνία, αγρότες με τρακτέρ κι αγροτικά αυτοκίνητα από το Σουληνάρι και τους Γαργαλιάνους πήγαν το πρωί στην Πύλο, όπου πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας, φωνάζοντας συνθήματα, έξω από το υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς και στη συνέχεια επέστρεψαν στα χωριά τους.

Επίσης, μικρός αριθμός αγροτών παραμένουν στο μπλόκο της εθνικής οδού Τρίπολης- Σπάρτης, στα όρια των δύο νομών στη θέση «Αρδάμη».

Πηγή: naftemporiki.gr