Στα χαρακώματα οι αγρότες

Προς κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους φαίνεται πως οδηγούνται οι αγρότες, μετά το αδιέξοδο που προέκυψε κατά τις σημερινές επαφές των εκπροσώπων τους με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.

Κατά τις συναντήσεις των δύο πλευρών, ο κ. Στουρνάρας απέκλεισε το ενδεχόμενο απόσυρσης των φορολογικών μέτρων που αφορούν τους αγρότες, κρίνοντας ότι οι τελευταίοι καλύπτονται από τις βελτιώσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση την προηγούμενη εβδομάδα.

Με δηλώσεις τους μετά τις άκαρπες συζητήσεις στο ΥΠΟΙΚ, εκπρόσωποι των αγροτών εξέφρασαν την πρόθεσή τους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων ανακοίνωσε ότι θα συνεδριάσει αύριο το απόγευμα, προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση της.

Έκλεισαν την Εθνική Οδό

Ήδη πάντως αγρότες που συμμετείχαν στο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο στον κόμβο της Νίκαιας προχώρησαν το απόγευμα σε δίωρο συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού, δηλώνοντας απογοητευμένοι από την κατάληξη της συνάντησης με τον Γ. Στουρνάρα.

Στον αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας προχώρησαν το μεσημέρι και εκατοντάδες αγρότες από το μπλόκο της Ανθήλης.

Ο αποκλεισμός της Εθνικής Οδού διήρκησε περίπου μισή ώρα και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι.

Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους οι αγρότες έστησαν δοχεία με γάλα στην Εθνική οδό, παρουσία πολυάριθμων διμοιριών αστυνομικών.

«Δεν έχουμε κανένα στόχο να ταλαιπωρήσουμε τους πολίτες, αλλά δεν έχουμε άλλον τρόπο να μιλήσουμε με την κυβέρνηση και να τους πούμε όλα αυτά που αντιμετωπίζουμε», δήλωσε ο πρόεδρος του Παμφθιωτικού Συλλόγου των αγροτών κ. Δημογιάννης, προειδοποιώντας ότι παρόμοιες κινήσεις θα γίνουν και στο μέλλον.

Κινητοποίηση αγροτών στα διόδια του Ρίου

Στο μεταξύ, αγρότες από τα μπλόκα της Κάτω Αχαΐας και του Σταυροδρομίου άνοιξαν για περισσότερο από μία ώρα τα διόδια του Ρίου με αποτέλεσμα να περνούν ελεύθερα τα αυτοκίνητα.

Κατάληψη του Διοικητηρίου Πέλλας

Κατάληψη στο κτήριο του διοικητηρίου Πέλλας στην Έδεσσα πραγματοποίησε απο την πλευρά της η Συντονιστική Επιτροπή των αγροτών της περιοχής.

Οι αγρότες είχαν συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρο Θεοδωρίδη, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα του αγροτικού κόσμου. Στη διάρκεια της κινητοποίησης, πραγματοποιήθηκαν σύντομες ομιλίες από μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής.

Κλειστές τη Δευτέρα οι υπηρεσίες της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης

Την ίδια ώρα, στη διάρκεια σύσκεψης αποφασίστηκε ότι την ερχόμενη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου οι υπηρεσίες στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν θα λειτουργήσουν, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους αγρότες.

Εν όψει των συλλαλητηρίων που θα γίνουν το μεσημέρι της Δευτέρας με αγροτικά μηχανήματα, σε όλες τις πόλεις της Περιφέρειας, η Συντονιστική Επιτροπή των αγροτών, κάλεσε επίσης όλους τους δήμους και τους θεσμικούς φορείς (Σωματεία Εργαζομένων, Εμπορικούς Συλλόγους, Επιμελητήρια), να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, κλείνοντας και τα δημοτικά καταστήματα.

Πηγή: naftemporiki.gr