Συλλογή υπογραφών σε επιστολή διαμαρτυρίας για την έλλειψη οδηγών ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Άστρους

Το παρακάτω κείμενο περιμένει προς υπογραφή ΣΤΟ Κ.Υ. ΑΣΤΡΟΥΣ, ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΣΤΡΟΥΣ, ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΟΥ ΑΣΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ. Σπεύσατε.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Άστρος   Μάρτιος 2014

ΑΙΤΗΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Συλλόγων, Κατοίκων και Φίλων του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας

 

ΠΡΟΣ:                  1. Υπουργείο Υγείας

                            Αριστοτέλους 17 – 104.33 – ΑΘΗΝΑ

2. 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου- Ιονίων Νήσων-Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας

Υπάτης 1 & νέα εθν. Οδός Αθηνών – Πάτρας

264.41 – ΠΑΤΡΑ

3. Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

«Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ»

ΘΕΜΑ: Στελέχωση Κέντρου Υγείας Άστρους με οδηγό Ασθενοφόρου

Εμείς οι Σύλλογοι, οι πολίτες και οι φίλοι της περιοχής του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ  για την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Άστρους, το οποίο καλύπτει πληθυσμό άνω των δέκα χιλιάδων (10.000) κατοίκων και κατά τη θερινή περίοδο υπερδιπλάσιο.

Συγκεκριμένα μετά τη συνταξιοδότηση δύο (2) οδηγών του Ασθενοφόρου απέμειναν τρεις οδηγοί (εκ των οποίων ο ένας πρόκειται σύντομα να συνταξιοδοτηθεί), οι οποίοι δεν επαρκούν να καλύψουν με βάρδιες τις ανάγκες για τη μεταφορά ασθενών, κυρίως επειγόντων περιστατικών.

Υπενθυμίζουμε ότι το Κέντρο Υγείας Άστρους διαθέτει δύο ασθενοφόρα εκ των οποίων το ένα υπερσύγχρονο αγοράστηκε πρόσφατα από δωρεές κατοίκων και φίλων της περιοχής μας.

Παρακαλούμε για τις άμεσες δικές σας ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος, προτού θρηνήσουμε το θάνατο ανθρώπων που δεν πρόλαβαν να διακομισθούν εγκαίρως μετά από κάποιο τροχαίο ή άλλο επείγον περιστατικό στις μονάδες περίθαλψης.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ στην από Μάρτιο 2014 επιστολή διαμαρτυρίας – αίτησης Συλλόγων, κατοίκων και Φίλων της περιοχής του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας με θέμα τη Στελέχωση Κέντρου Υγείας Άστρους με οδηγό Ασθενοφόρου.»