Πωλητήριο από το ΤΑΙΠΕΔ σε 11 στρέμματα στη περιοχή Γλυφάδα του Παραλίου Άστρους; Αργοσβήνει το δημοτικό σχολείο Κορακοβουνίου…

Θέλουν να ξεπουλήσουν την παραλία Γλυφάδα-Ατσιγγάνου στο Παράλιο Άστρος;

Σε μία σοβαρή καταγγελία προχώρησε η παράταξη Πελοπόννησος Πρώτα του Οδυσσέα Βουδούρη, κάνοντας λόγο για «πωλητήριο» που έχει μπει σε πολλές παραλίες της Περιφέρειας, μεταξύ των οποίων και στη Γλυφάδα του Παραλίου!

Γράφει η ανακοίνωση: «Από την Καραθώνα στην Ελαφόνησο κι από τη Γιάλοβα στην Παχειά Άμμο Λακωνίας, οι νεοφιλελεύθεροι «μεσίτες» γεμίζουν τον τόπο με πωλητήρια και εκποιούν έναντι πινακίου φακής τη δημόσια περιουσία.

Η απερχόμενη Διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου παρακολουθεί τις σελίδες «αγγελιών» του ΤΑΙΠΕΔ να ανανεώνονται κάθε μέρα, να προστίθενται σε αυτές οι ομορφότερες παραλίες του τόπου μας και επιβραβεύει το νεοφιλελεύθερο «αναπτυξιακό όραμα». Οι όμορφες παραλίες, που οι Πελοποννήσιοι απολάμβαναν από γενιά σε γενιά, δωρίζονται τώρα στους σύγχρονους μαυραγορίτες για «επενδύσεις πάνω στο κύμα». Σύμμαχος τους οι κυβερνητικές ρυθμίσεις για την τουριστική χωροταξία: τσιμέντο, βίλες και υπερπολυτελή συγκροτήματα παντού.

Συγκεκριμένα, προς ξεπούλημα:

ΛΑΚΩΝΙΑ:

175 στρέμματα κατάλευκης αμμουδιάς σε μια από τις γνωστότερες παραλίες παγκοσμίως, στο Σαρακίνικο (Μεγάλος Σίμος) Ελαφονήσου.

500 στρ. παραλιακή έκταση στη Γλυκόβρυση

107 στρ. παραλιακή έκταση στο Σκουτάρι.

11 στρ. παραλία στην Παχιά Άμμο Πλύτρας.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ

1.911 στρέμματα στην Καραθώνα (ολόκληρος ο κόλπος)

32 στρ. παραλιακή έκταση στο Κονδύλι, τη δεύτερη μετά την Καραθώνα, δημοφιλέστερη παραλία του Ναυπλίου.

38 στρ. στο Σαλάντι (Αη Νικόλας) Ερμιονίδας.

135 στρ. παραλιακής έκτασης στην Κινέτα Ερμιονίδας.

615 στρ. αμφιθεατρικής έκτασης-φιλέτο (πρώην ΔΕΠΟΣ) στο Πόρτο Χέλι Ερμιονίδας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ

535 στρέμματα παραλίας στη Γιάλοβα.

44 στρ. παραλιακής έκτασης στη Γιάλοβα-Διβάρι.

220 στρ. παραλία στην Μπούκα-Βελίκα Μεσσήνης.

48 στρ. παραλία στην περιοχή «Κορδία» Καλαμάτας (Γουλιμίδες).

19,5 στρ. παραλιακή έκταση μπροστά στο λιμανάκι στο Πεταλίδι Μεσσήνης.

ΑΡΚΑΔΙΑ

11 στρέμματα στην παραλία Γλυφάδα Άστρους.

Οι πολίτες της Πελοποννήσου δεν θα επιτρέψουν να ξεπουληθεί ο τόπος τους. Θα ανατρέψουν τους νεοφιλελεύθερους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και του «Συστήματος-Τατούλη». Στις 18 Μαΐου θα γυρίσουν σελίδα, για να ζήσουν οι νέοι στον τόπο μας."

http://www.kalimera-arkadia.gr/ekloges-2014/perifereiakes-ekoges-peloponnisou-2014/item/19755-politirio-apo-to-taiped-theloun-na-ksepoulisoun-tin-paralia-glyfada-sto-paralio-astros.html

«Αργοσβήνει» το δημοτικό σχολείο Κορακοβουνίου…

Ξεκινήσαμε να φτιάξουμε ένα λιμάνι, να δούμε τι εστί η ανάπτυξις! Δοκιμάσαμε να πάρουμε ένα σχολείο, το σχολείο του Αγίου Ανδρεά – Πραστού και συνάμα του Κορακοβουνίου…

… αφού το δημοτικό σχολείο Κορακοβουνίου έκλεισε, το πως, το ποιοι πήραν τα παιδιά, το τι αποφάσισε η κεντρική διεύθυνση να κλείσει το Δημοτικό σχολείο Κορακοβουνίου, ενώ (υποστηρίζοντες τη Μελιγού) το κράτησαν ανοικτό καθώς και στα Δολιανά. Απορείτε πως τα χωριά ερημώνουν, πως χάνεται η νεολαία, πως ρημάζουν τα χωριά…

Κρατήσαμε ένα κτίριο, πετρόκτιστο από 1935, κοντεύει αιώνα και ένα δεύτερο που συστέγαζε ακόμα 3 τάξεις αλλά δεν άντεξε και ρήμαξε.

Μιλήσαμε για την αξία του κτιρίου και όχι για την αξία των πετρών, αλλά για τα συναισθήματα των μαθητών, αυτών που μάθαμε μια αράδα γράμματα στα ντουβάρια αυτά, όλοι αναπολούμε τις εποχές εκείνες, το άρωμα των πινάκων, των κουλουριών που τρώγαμε, του ταπεινού ψωμιού, του συνεταιρισμού που δυο από τις τελευταίες τάξεις πουλούσαμε μολύβια, μόνο και μόνο να βοηθήσουμε, χωρίς να καταλάβουμε, μα δε καταλαβαίναμε. Στην Ελλάδα έχουμε μάθει να εκτιμούμε κάτι όταν το χάσαμε.

Ψάχνουμε στα ερείπια να ξαναγεννηθούμε, προσπαθούμε να κάνουμε κάτι, μέσα από τα κοινωνικά μέσα, από το facebook, να ανοίξουμε το σχολείο μας, το ξέρουμε πως δε μπορούμε, αλλά και πως δε θα το αφήσουμε να τελειώσει.

Πηγή: korakovouniradio.blogspot.com