«Κυνουρίας Γη»: Βιογραφικό σημείωμα του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου Κώστα Κοσμά

Τα παιδικά μας χρόνια μένουν ανεξίτηλα στη μνήμη μας σμιλεύοντας την προσωπικότητά μας και λειτουργώντας ως σημείο αναφοράς στη μετέπειτα πορεία της ζωής μας.

Για κάποια χρόνια ως κάτοικος Παραλίου Αστρους, καταγόμενος από το Καστρί Κυνουρίας, πέρασα τα μαθητικά μου χρόνια στο Γυμνάσιο και Λύκειο του Αστρους.

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών προγραμμάτων της ΝΕΛΕ με υπεύθυνο τον Αγγελο Καμπύλη, το 1983 εντάχθηκα στη νεοϊδρυθείσα τότε Φιλαρμονική Παραλίου Αστρους μαθαίνοντας Τρομπέτα. Επίσης συμμετείχα και στα μαθήματα πιάνου που πραγματοποιούνταν από τον εν λόγω πολιτιστικό φορέα με δάσκαλο τον Ηλία Νάσιο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επεκτείνω τις μουσικές μου σπουδές και να διοριστώ ως καθηγητής μουσικής στο Μουσικό Σχολείο Παλλήνης όπου και εξακολουθώ να διδάσκω.

Το 1993 ολοκλήρωσα τα μαθήματα εκμάθησης Συστήματος Ανάγνωσης Μουσικού Κειμένου (Dictee) στη Βιέννη με το Νίκο Πολυμενάκο ενώ παράλληλα έλαβα μέρος με τρία έργα μου (Fugue – Bass Continue – Melody για Τσέλο, Κοντραμπάσο και δύο βιολιά) σε σχολική συναυλία (Schϋler Kontzert).

Το 1994 διατέλεσα αρχιμουσικός στη Φιλαρμονική Παραλίου Άστρους Κυνουρίας καθώς επίσης και το 1996 στη Δημοτική Φιλαρμονική Αγίου Κηρύκου Ικαρίας. Αργότερα το 1996 διορίστηκα ως Αρχιμουσικός στη Δημοτική Φιλαρμονική Πτολεμαΐδας (Αριστοτέλης), και κατόπιν ανέλαβα  Αρχιμουσικός στην κατά την ίδρυσή της Δημοτική Φιλαρμονική Θήρας (Σαντορίνης).

Το 2002 παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Γκύζη στη Σαντορίνη η μουσική παράσταση σε ύφος οπερέτας, για 5 φωνές (Σοπράνο – Αλτο – 2 Τενόρους – Μπάσο) και Παραδοσιακή Ορχήστρα με θέμα τον Καραγκιόζη το Σαντορινιό. ( Απόσπασμα: https://www.youtube.com/watch?v=sd1WDmu4hTQ ).

Το 2004 απέκτησα το πτυχίο Σύνθεσης από το Αττικό Ωδείο Αθήνας (Αποσπάσμα πτυχιακής εργασίας: https://soundcloud.com/kostaskosmas/delphic-hymn ).

Από το 2002 έως το 2011, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου ως εκπαιδευτικός της β/θμιας εκπαίδευσης, ανέλαβα τη Συμφωνική Μπάντα στο Πειραματικό Σχολείο Παλλήνης.

Το 2005 ολοκλήρωσα το διετή κύκλο σπουδών του τμήματος: «Μουσικής Τεχνολογίας» στο Ωδείο Μουσικής Πράξης.

Το 2006 επιμελήθηκα το Γλωσσάριο που περιλαμβάνει βιογραφίες Ελλήνων και ξένων συνθετών καθώς και μουσικά λήμματα σε έργο που ανετέθη από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στην ανώνυμη εταιρεία πληροφορικής EXODUS AE με τίτλο: «Δημιουργία υποστηρικτικού εκπαιδευτικού υλικού CD-ROM για το μάθημα της Μουσικής Αˊ-ΣΤˊ τάξεων Δημοτικού».

Από το 2009 στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου ως εκπαιδευτικός της β/θμιας εκπαίδευσης, μεταξύ άλλων, έχω αναλάβει Ειδικός Επόπτης της Επιτροπής των Πανελλήνιων Εξετάσεων της Γˊ Λυκείου στο 6ο Εξεταστικό Κέντρο Αιγάλεω στο ειδικό μάθημα: «Ελεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων».

Τη διετία 2011-12 παρακολούθησα  με το Μούζα Αλέξανδρο σειρά μαθημάτων με θέμα τη σύνθεση μουσικής για Κινηματογράφο – Multi Media – Σύγχρονο Χορό σε συνδυασμό με την ανάλυση και δημιουργία διαφόρων ειδών μουσικής. (Ενδεικτικά Αποσπάσματα: https://www.youtube.com/watch?v=l-l-ipSDIJ8https://www.youtube.com/watch?v=gfiOE3dMWZM ).

Από το 2013 συνεργάζομαι με τα τμήματα Ηχοληψίας και Μουσικής Παραγωγής των Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών του ΑΝΤ1, την παιδική χορωδία “Μανώλης Καλομοίρης” και τη Συμφωνική Μπάντα “Banda del Sol” προσφέροντας συνθέσεις μου οι οποίες ηχογραφούνται στο Fame Studio του ΑΝΤ1 στο πλαίσιο της πρακτικής των σπουδαστών (Ενδεικτικό Απόσπασμα: https://www.youtube.com/watch?v=MwJC3_NrUGg ).

Κατά καιρούς υπήρξαν συνεργασίες με ερμηνευτές καθώς και με Έλληνες και ξένους στιχουργούς (όπως του συντοπίτη μας Κυριάκου Ντούμου) απ' όπου και προέκυψαν διάφορες δημιουργίες (Τίτλος: “Μελίνα” σε στίχους Κυριάκου Ντούμου: https://soundcloud.com/kostaskosmas/elina ) – Τίτλος: “10 Thinks I Love About You”: https://soundcloud.com/kostaskosmas/10-things-i-love-about-you-1 ).

Αυτόνομη Δημοτική Παρέμβαση Πολιτών Βόρειας Κυνουρίας

"Κυνουρίας Γη"

http://kynouriasgi.blogspot.gr/