Αρνούνται να μεταφέρουν τους μαθητές οι ιδιοκτήτες λεωφορείων

Αν δεν πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους από τις προηγούμενες χρονιές, δεν θα μεταφέρουν τους μαθητές  λένε οι ιδιοκτήτες πούλμαν. Τη απόφαση πήραν τα μέλη του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας-Θράκης, μετά τη σημερινή γενική συνέλευσή τους.

Στη συνέλευση αποφάσισαν εκτός από την αποχή τους από τη μεταφορά μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη μητροπολιτική ενότητα Θεσσαλονίκης, και την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας.

Ζητούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους κατά τις περιόδους 2012-2013 και 2013-2014, και η απόφασή τους θα ισχύσει από την αρχή του σχολικού έτους 2014-2015 και επ' αόριστον.

"Στην απόφαση αυτή καταλήξαμε μετά την αρνητική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την πληρωμή ενταλμάτων μεταφοράς μαθητών του σχολικού έτους 2012-2013", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, τα μέλη του Συνδέσμου θα παρατάξουν τα λεωφορεία τους μπροστά από το κτήριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου, στις 10 το πρωί. Υπενθυμίζεται ότι η μεταφορά περίπου 5000 μαθητών στον νομό Θεσσαλονίκης γίνεται σήμερα με 200 λεωφορεία, οπότε η αποχή επηρεάζει μεγάλο αριθμό παιδιών.