Δάμασε τα κύματα στην Κίνα ο Κοκκαλάνης και στέφθηκε Παγκόσμιος πρωταθλητής

Ο διάδοχος του χρυσού ολυμπιονίκη της Ατλάντας Νίκου Κακλαμανάκη, Βύρων Κοκκαλάνης, αναδείχθηκε νικητής στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας.

Ο 28χρονος πρωταθλητής του RS:X, είχε ήδη εξασφαλίσει τη νίκη από την Παρασκευή (17/10) και δεν ήθελε να ρισκάρει  την τελευταία ημέρα του  αγώνα κάνοντας αγώνα συντήρησης τερματίζοντας στην 5η θέση, που του χάρισε το  χρυσό μετάλλιο, μια επιταγή 18.000 δολαρίων και την πρόκριση για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Άμπου Ντάμπι (26-30/11). Ο Κοκκαλάνης μετά την μεγάλη επιτυχία του στο Τσινγκντάο, είπε:

«Αισθάνομαι όμορφα που βρίσκομαι στο Τσινγκντάο, την εγκατάσταση των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου και σε ένα τέτοιο αγώνα. Ήταν υπέροχη εμπειρία το ότι γνώρισα το μέρος, τη μαρίνα, σκεπτόμενος πως φιλοξένησε ένα σπουδαίο γεγονός. Οι συνθήκες ήταν δύσκολες, με υγρασία και ασθενείς ανέμους. Η χρονική περίοδος είναι η καλύτερη, είναι η σωστή θερμοκρασία. Ήταν μια υπέροχη εβδομάδα. Μια από τις καλύτερες ρεγκάτες φέτος για μένα».

Η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Τσινγκντάο πανηγύρισε και  την δεύτερη θέση στα 470 με τους Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή. Οι έλληνες ιστιοπλόοι κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο μετά από συγκλονιστική μάχη με τους  Ισπανούς Τζόρντι Ξαμάρ και Τζοάν Ερπ, που κέρδισαν τελικά την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο.

Πηγή: enet.gr