
Μεγάλα παραμένουν σε πολλές περιοχές της Πελοποννήσου τα προβλήματα με τις λεγόμενες «Λευκές Ζώνες», στις οποίες δεν φτάνει ακόμα το ψηφιακό σήμα στις τηλεοράσεις των σπιτιών.
Το θέμα μάλιστα απασχόλησε και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου, που με απόφασή της παρεμβαίνει και ζητά από την Εταιρεία Digea να εγκαταστήσει αναμεταδότες και από την Κρατική Τηλεόραση να συντηρήσει τους δικούς της αναμεταδότες.
Το θέμα συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση με αφορμή έγγραφο του Δήμου Μονεμβασίας σχετικό με τη συντήρηση και λειτουργία των τηλεοπτικών αναμεταδοτών.
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου, αποφάσισε:
α) να υιοθετήσει το αίτημά του Δήμου και να στείλει επιστολή στην ΚΕΔΕ,
β) να στείλει επιστολή προς την Εταιρεία Digea, με την οποία θα την καλεί, να αναλάβει τις δαπάνες εγκατάστασης και συντήρησης των τηλεοπτικών αναμεταδοτών, αφού αυτή έχει την ευθύνη,
γ) να σταλεί επιστολή στην Κρατική Τηλεόραση, να αναλάβει και αυτή το κόστος συντήρησης των δικών της αναμεταδοτών, αφού ο πολίτης πληρώνει τίμημα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, για αυτή την δαπάνη.
Πηγή: moriasnow.gr