Κότες γεννούν πράσινα αυγά

Έχουν πράσινο ανοιχτό χρώμα, αλλά δεν διαφέρουν σε σχήμα ή σε γεύση από τα συνηθισμένα.
Όπως αναφέρει το www.thrakitoday.gr, τα πράσινα αυγά έκαναν την εμφάνισή τους στο χωριό Διομήδεια της Ξάνθης. Το ιδιαίτερο αυτό θέαμα δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει την εμφάνισή του τόσο στην περιοχή της Ξάνθης και ευρύτερα της Θράκης, όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως η Αρκαδία.
Η κάτοικος του οικισμού επισκέφθηκε το Σάββατο, όπως κάθε πρωί, το κοτέτσι που διατηρεί και αντίκρισε ανάμεσα στα συνηθισμένα αυγά και μερικά ανοιχτού πράσινου χρώματος. Όπως εξηγεί η ίδια είναι η πρώτη φορά που βλέπει κάτι τέτοιο από κοντά, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που ακούει κάτι αντίστοιχο, μια και στο παρελθόν υπέπεσαν στην αντίληψή της και άλλες αναφορές περί πράσινων αυγών. 
Τα αυγά διαφέρουν αισθητά σε σχέση με τα συνηθισμένα χωριάτικα αυγά σε χρώμα, όχι όμως και σε σχήμα ή σε γεύση η οποία είναι ακριβώς η ίδια. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό το που οφείλεται η διαφορά στο χρώμα του αυγού, το οποίο σίγουρα ωστόσο εντυπωσιάζει.
Αντίστοιχου χρώματος αυγά έχουν εντοπιστεί πριν από μερικά χρόνια και στη Ροδόπη και πιο συγκεκριμένα στο χωριό Λοφάριο Σαπών.