Εντατικοί έλεγχοι για πυροτεχνήματα και κροτίδες

Με στόχο τον περιορισμό διακίνησης και πώλησης ειδών πυροτεχνίας ενόψει των γιορτών του Πάσχα ξεκίνησαν εντατικοί έλεγχοι σε καταστήματα χονδρικής και λιανικής πώλησης, σε αποθήκες και χώρους παραγωγής από στελέχη της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Πειραιά.
Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται για τον εντοπισμό ειδών πυροτεχνίας, με τις ονομασίες «Bangers», «Double Bangers», «Flash Bangers», «Batteries» (συστοιχίες) από τα τρία προηγούμενα είδη και «Jumping Crackers», για τα οποία το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας απορρίπτει την εισαγωγή τους.
Επίσης, στα πυροτεχνήματα με την ένδειξη CE ελέγχονται κατά προτεραιότητα τα εξής:
1.Rockets
2.Sparklers
3.Firecrackers
4.Aerial Wheels
Σύμφωνα με την αντιπεριφέρεια Πειραιά, οι εκθέσεις με τα ευρήματα των ελέγχων θα διαβιβάζονται στα κατά τόπους Αστυνομικά τμήματα. Οπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωβση, η διενέργεια των ελέγχων κρίνεται επιβεβλημένη καθώς κάθε χρόνο, τις ημέρες του Πάσχα, σημειώνονται ατυχήματα από πυροτεχνήματα και κροτίδες, από τα οποία σε πολλές περιπτώσεις προκαλούνται σοβαροί τραυματισμοί ενώ δεν λείπουν και τα θανατηφόρα ατυχήματα. Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις θύματα των ατυχημάτων είναι ανήλικοι.

Πηγή: efsyn.gr