Το βουνίσιο λιοντάρι που έγινε «σπιτίσιο»

Οι εργαζόμενοι στην εγκατάσταση ενός συστήματος ασφαλείας σε σπίτι της εύπορης γειτονιάς Los Feliz ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με το ζώο γνωστό ως P-22, το απόγευμα της Δευτέρας.
Ελικόπτερα από τηλεοπτικά κανάλια πέταξαν πάνω από το κεφάλι του και αξιωματούχοι προσπάθησαν να πιάσουν το ζώο με ένα μακρύ κοντάρι. Δεν κατάφεραν να του τραβήξουν την προσοχή του με τις μπάλες του τένις και με τις τσάντες φασολιών που του πέταξαν για να το παγιδέψουν.
«Δεν πίστευα ότι για δύο δευτερόλεπτα ένα λιοντάρι του βουνού βρισκόταν στο σπίτι μου», όπως είπε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού Jason Archinaco στους Times.
Μετά την αποτυχία των προσπαθειών από τους υπευθύνους να πιάσουν το ζώο, τώρα το αφήνουν να ησυχάσει και περιμένουν να βγει από το χώρο από μόνο του.
Το συγκεκριμένο βουνίσιο ζώο απέκτησε μεγάλη διασημότητα στην περιοχή όταν τρία χρόνια πριν ανακαλύφθηκε ότι το είδος του ζει στο κοντινό πάρκο Γκρίφιθ.
Οι υπεύθυνοι της άγριας φύσης είπαν ότι πρέπει να πέρασε δύο αυτοκινητόδρομους για να καταφέρει να φτάσει στο σημείο στο οποίο βρέθηκε.
Οι τοπικές αρχές του έδωσαν την ονομασία Ρ-22 και περισσότερα από 1.400 άτομα έκαναν like στη σελίδα του στο Facebook "Φίλοι του Ρ22 Mountain Lion".
Πηγή: skai.gr