Προειδοποιεί με κινητοποιήσεις η ΚΕΔΕ για τα αποθεματικά

Αντιδράσεις προκαλεί στους δημάρχους, το περιεχόμενο της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα αποθεματικά των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδος. Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) καλεί την κυβέρνηση να ακυρώσει την απόφαση που προβλέπει τη μεταφορά των αποθεματικών των ΟΤΑ στην ΤτΕ, προειδοποιώντας με κινητοποιήσεις δήμων και εργαζομένων και προσφυγές στο ΣτΕ.

Το αυτοδιοικητικό συλλογικό όργανο καλεί την Τρίτη σε έκτακτη συνεδρίαση (13.00) προκειμένου να παρθούν συγκεκριμένες αποφάσεις.

Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ «η δέσμευση των ταμειακών μας διαθεσίμων είναι μια λανθασμένη πολιτική απόφαση που αποδεικνύει ότι οι μέχρι σήμερα επιλογές του κυβερνητικού οικονομικού επιτελείου δημιουργούν αδιέξοδα που δύσκολα θα ξεπεραστούν, τις συνέπειες των οποίων όμως θα πληρώσουμε  ακριβά όλοι μας».

Όπως περιγράφει, η κυβερνητική απόφαση ανατρέπει τον προγραμματισμό των Δήμων σε έργα, θέτει σε κίνδυνο τη χρηματοδότηση της ομαλής λειτουργίας των υπηρεσιών τους και, ακόμη, αμφισβητεί τη δυνατότητά τους να ανταποκριθούν στη μισθοδοσία του προσωπικού του, σε βάθος μηνών. 

Τέλος, καλεί την κυβέρνηση να ακυρώσει την απόφασή της να δεσμεύσει στην Τράπεζα της Ελλάδος τα χρήματα των Δήμων.

Πηγή: efsyn.gr