Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας αφιερωμένη στα παιδιά

«Ένα Παιδί είναι ένα Παιδί. Δεν είναι κινούμενος στόχος»! Το μότο αυτό συμπυκνώνει το μήνυμα της Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας (4-10 Μαΐου) που φέτος ο ΟΗΕ αφιερώνει στα παιδιά. Στόχος είναι να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες παιδικές ζωές και να ενισχυθεί η ασφαλής μετακίνηση των παιδιών, μέσω της συντονισμένης δράσης ευαισθητοποιημένων φορέων σε ολόκληρο τον πλανήτη. 

Απαραίτητη, λοιπόν, κρίνεται μία μόνιμη και συστηματική προσπάθεια δραστικού περιορισμού των τροχαίων συγκρούσεων και των θυμάτων τους, ξεκινώντας από τον πιο ευαίσθητο κρίκο, τα παιδιά. 

Η Ελλάδα δυστυχώς έχει θλιβερές πρωτιές σε ευρωπαϊκό επίπεδο και σε αυτόν τον τομέα, αφού σε όλες τις παραμέτρους που αφορούν την οδική ασφάλεια των παιδιών βρίσκεται στην τελευταία ευρωπαϊκή θέση ή ανάμεσα στους τελευταίους.  

«Γνωρίζουμε πως μία βδομάδα δεν αρκεί για να αλλάξουμε καταστάσεις που δημιούργησαν πολιτικές και νοοτροπίες δεκαετιών. Ελπίζουμε όμως αυτό να μην αποτελέσει άλλοθι απραξίας. Ας συντονιστούμε για να βάλουμε τις βάσεις για την ανατροπή της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί εις βάρος της ζωής, της αρτιμέλειας και της χωρίς φόβο ανάπτυξης των παιδιών στο οδικό δίκτυο», τονίζει ο Πανελλαδικός σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα. 

Σήμερα το πρωί έγινε συνέντευξη τύπου στην ΕΣΗΕΑ με στόχο να παρατεθούν στοιχεία για το μέγεθος του προβλήματος και θα ανακοινωθούν οι προγραμματισμένες δράσεις.

Στο συντονισμό για την Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας Αφιερωμένη στα Παιδιά συμμετέχουν:

Πανελλαδικός Σύλλογος «SOS Τροχαία Εγκλήματα»

Κίνηση για την προστασία των δικαιωμάτων των Πεζών –«ΠΕΖΗ»

ΠΟΔΗΛΑΤ-ισσ-ΕΣ, ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ Κοινότητα

Μαμάδες στο Δρόμο

Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Παιδικό Στέκι 

Παιδαγωγική Ομάδα «Το Σκασιαρχείο»

Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Εκπαιδευτών Οδηγών Αττικής

Φίλοι της Φύσης

ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙΣ

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Με την υποστήριξη :

ΕΣΗΕΑ – Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών

ΟΕΝΓΕ- Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

ΠΟΕΔΗΝ – Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων

Πηγή: efsyn.gr