«Κάτω από τη βάση» παίρνει η Ελλάδα για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων

Με αφορμή το δημοψήφισμα της Ιρλανδίας για τη νομιμοποίηση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών που διεξάγεται σήμερα, το περιοδικό Economist δημοσίευσε έναν χάρτη με τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και των διεμφυλικών στις χώρες της Ευρώπης.
Η Ελλάδα, δεν περνά τη βάση. Βρίσκεται περίπου στα μέσα της σχετικής λίστας, στην 21η θέση, με ποσοστό μόλις 39%, κάτω από την Αλβανία και την Ιρλανδία και σε λίγο καλύτερη θέση από τη Γεωργία.
Η Διεθνής Ένωση για Λεσβιακά, Ομοφυλόφιλα, Αμφισεξουαλικά και Διεμφυλικά άτομα, γνωστή ως ILGA, σε εκτενή της μελέτη ερεύνησε τα δικαιώματα της γκέι κοινότητας σε 49 ευρωπαϊκές χώρες και στη συνεχεία αποκάλυψε τον βαθμό αποδοχής της ομοφυλοφιλικής κοινότητας στα κράτη αυτά.
Όπως αποκαλύπτει ο χάρτης, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, η Μάλτα, η Σουηδία και η Κροατία είναι οι χώρες με το μεγαλύτερο βαθμό αποδοχής δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων στην Ευρώπη. Στον αντίποδα, οι χώρες με τη μικρότερη αποδοχή στα δικαιώματα των γκέι είναι η Ουκρανία, η Αρμενία, η Ρωσία και τελευταίο το Αζερμπαϊτζάν.
Η Ελλάδα βρίσκεται περίπου της σχετικής λίστας (21η θέση) σχετικά χαμηλά στη λίστα με ποσοστό 39%. Από πάνω της βρίσκεται η Ιρλανδία κι από κάτω της η Γεωργία.
Το παράδοξο, σύμφωνα με την μελέτη, είναι πως υψηλά στη λίστα βρίσκονται η Ισπανία και η Πορτογαλία, που θεωρούνται αυστηρά καθολικές χώρες με συντηρητικές αντιλήψεις σε τέτοια ζητήματα…συνέχεια