Παπατζήδες ολκής

Του Τάσου Παππά

Ξαναχτύπησαν Σούλτς, Γιούνκερ.

Ο πρώτος-πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου και σοσιαλδημοκράτης- είπε ότι τον εκνευρίζουν τα παιχνιδάκια της κυβέρνησης, ότι ο Τσίπρας δεν συμπεριφέρεται σαν υπεύθυνος πολιτικός ηγέτης και πρόσθεσε: «καμία αύξηση του Φ.Π.Α στα φαρμακευτικά προϊόντα, φορολόγηση των πλουσίων και μείωση των εξοπλιστικών δαπανών».

Ο δεύτερος- πρόεδρος της Κομισιόν και συντηρητικό-φιλελεύθερος- κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση ότι λέει ψέματα για τις απόψεις του στους Έλληνες και συμπλήρωσε ότι αυτός δεν έχει προτείνει να αυξηθεί ο ΦΠΑ στα φάρμακα και στο ηλεκτρικό. Αν όμως δεν είναι η ευρωπαική πλευρά αυτή που ζητάει με επιμονή την αύξηση του ΦΠΑ στα φάρμακα και στο ηλεκτρικό, ποιος την εισηγείται και απαιτεί να περάσει στη συμφωνία; Μήπως η ελληνική κυβέρνηση; Δεν προκύπτει από τα κείμενα που κατέθεσε στους δανειστές. Μήπως το ΔΝΤ; Αν όμως ο δράστης είναι το ΔΝΤ της κυρίας Λαγκάρντ (που είναι) γιατί οι δύο αυτοί τύποι που κόπτονται για μια δίκαιη λύση και εκφράζουν τη θλίψη τους για τα βάσανα που βιώνουν οι φτωχοί στην Ελλάδα δεν το λένε δημοσίως; Και κυρίως γιατί δεν ρίχνουν το ειδικό βάρος τους προκειμένου να καμφθεί η αδιαλλαξία του ΔΝΤ;

Πρόκειται για παπατζήδες ολκής. Στο προσκήνιο υποδύονται τους φιλολαϊκούς και στο παρασκήνιο εργάζονται για το τσαλάκωμα της ελληνικής κυβέρνησης. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πώς θα εμποδίσουν το ελληνικό μικρόβιο να επεκταθεί και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης. Δεν θέλουν να αμφισβητηθεί η κυρίαρχη στρατηγική της λιτότητας την οποία έχουν επεξεργαστεί και εφαρμόζουν οι πολιτικές παρατάξεις στις οποίες ανήκουν. Εκτός αν δεν είναι παπατζήδες και είναι απλώς αδύναμα ανθρωπάκια. Δεν ξέρω πάντως ποιος χαρακτηρισμός είναι πιο… κολακευτικός.

Πηγή: efsyn.gr