Επίτιμος δημότης Νότιας Κυνουρίας ο Θανάσης Βαλτινός

Τον Θανάση Βαλτινό τιμά ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας το Σάββατο, 1η Αυγούστου, στο Λεωνίδιο*, με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Το κλειδί του Δήμου θα το επιδώσει στον συγγραφέα και Ακαδημαϊκό ο Δήμαρχος Χαράλαμπος Λυσίκατος. Για το έργο και την προσωπικότητα του τιμωμένου θα μιλήσουν η κα Κατερίνα Σχινά και ο κ. Γιάννης Καραχάλιος.

Ο Θανάσης Βαλτινός είναι μια από τις σημαντικότερες σύγχρονες προσωπικότητες των ελληνικών γραμμάτων που ανέδειξε η Κυνουρία. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Καστρί της Κυνουρίας. Με την ιδιαίτερη πατρίδα του τον συνδέουν βιώματα και στενοί συναισθηματικοί δεσμοί, που αποτυπώνονται στο πλούσιο συγγραφικό του έργο. Το 2008 εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και το 2014 εξελέγη Πρόεδρος Της για το έτος 2016. Είναι επίσης τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών. Το 2002 του απονεμήθηκε ο Χρυσός Σταυρός του Τάγματος της Τιμής της Ελληνικής Δημοκρατίας. Το 2012 απονεμήθηκε στον κ. Βαλτινό το Μεγάλο Κρατικό Βραβείο Γραμμάτων για το σύνολο του συγγραφικού έργου του.-

*Η εκδήλωση θα γίνει στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λεωνιδίου στις 8 μ.μ.

Πηγή: moriasnow.gr