Το τρένο-φάντασμα των ναζί που μετέφερε χρυσό και πολύτιμους λίθους

Ένας Πολωνός και ένας Γερμανός κυνηγός θησαυρών ισχυρίζονται το εντόπισαν στην Πολωνία ένα τρένο-φάντασμα των Ναζί που μετέφερε πολύτιμους θησαυρούς κι όπλα και εξαφανίστηκε χωρίς να αφήσει ίχνη λίγο πριν το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Το συγκεκριμένο θωρακισμένο τρένο που ανήκε στη Βέρμαχτ χάθηκε στις αρχές του 1945, κι ενόσω ήταν γεμάτο με τη λεία των Ναζί από την πόλη Μπρεσλάου –το σημερινό Βρότσλαβ, που τότε ανήκε στην ανατολική Γερμανία και σήμερα ανήκει στην Πολωνία.

Ο αστικός μύθος αναφέρει ότι το, μήκους 150 μέτρων, τρένο μπήκε σε μια σήραγγα κοντά στο Κάστρο Ξιαζ, σε μια ορεινή περιοχή της Κάτω Σιλεσίας, και δεν… ξαναβγήκε ποτέ!

Οι δυο άντρες ισχυρίζονται πως εντόπισαν το τρένο σε βάθος 500 μέτρων μέσα στη γη, στην περιφέρεια  Βάλμπρζιχ, στη νοτιοδυτική Πολωνία. Μέσα σε αυτό βρήκαν όπλα, βιομηχανικό εξοπλισμό, πολύτιμους λίθους και άλλους θησαυρούς.

Κατόπιν επικοινώνησαν με τις αρμόδιες αρχές της περιφέρειας και ζήτησαν να τους εξασφαλίσουν ότι θα ανταμειφθούν με το 10% της αξίας των ευρημάτων, προκειμένου να αποκαλύψουν μες τη σειρά τους την ακριβή τοποθεσία που είναι το τρένο και ο θησαυρός.

Από την πλευρά τους, οι αρχές της πόλης ζήτησαν από τους δύο άνδρες να τους υποδείξουν την ακριβή περιοχή που ισχυρίζονται ότι εντόπισαν το τρένο, προκειμένου να ξεκινήσουν οι ανασκαφές από ειδικούς μιας και πιθανότατα στην περιοχή να είναι τοποθετημένες πολλές νάρκες από την εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

«Δικηγόροι, ο στρατός, η αστυνομία και η πυροσβεστική έχουν ξεκινήσει το κυνήγι του χαμένου θησαυρού. Όμως επειδή στην  περιοχή μας δεν έχουν γίνει ποτέ ξανά ανασκαφές, δεν ξέρουμε τι μπορεί να βρούμε», τόνισε η Μαρίκα Τοκάρσκα, μέλος του περιφερειακού συμβουλίου του Βάλμπρζιχ.

«Ήταν αρκετοί εκείνοι που κατά καιρούς αναζήτησαν το τρένο, καταστρέφοντας τη σιδηροδρομική γραμμή στην προσπάθειά τους αυτή, αλλά δεν βρέθηκε ποτέ τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά η πολωνή ιστορικός Γιοάνα Λαμπάρσκα.

Πηγή: in.gr