Παραλία «ΦΩΚΙΑΝΟΣ»: Kαλά -κρυμμένο- παραμένει το μυστικό του Πάρνωνα

Για πολλά φημίζεται η Πελοπόννησος. Ένα από όλα αυτά είναι οι παραλίες της. Υπάρχουν παραλίες με καταγάλανα νερά που απευθύνονται σε κάθε γούστο. Με άμμο, με βότσαλο, με πέτρες. Κλειστά λιμανάκια, δαντελωτές ακρογιαλιές, μεγάλες επιμήκης παραλίες. Με πολύ κόσμο ή με λιγοστό… 

Παραλίες που μπορείτε να βρεθείτε μοναχά εσείς και η παρέα σας…

Αν είστε ή σκοπεύετε να πάτε προς Ανατολική Πελοπόννησο και αναζητάτε μια παραλία που θα σας μείνει αξέχαστη και βαθειά χαραγμένη μέσα στη μνήμη σας μια επιλογή είναι η παραλία του Φωκιανού, 33 χιλιόμετρα νότια του Λεωνιδίου. Η τύχη ή η ατυχία αυτής του πανέμορφου κολπίσκου είναι ότι δεν έχει ακόμη γίνει δρόμος της Ανατολικής Πελοποννήσου ώστε αυτή η παραλία να βρεθεί "δίπλα" μας.

Έτσι απομονωμένος αυτός ο ημικυκλικός κολπίσκος και καλά κρυμμένος μέσα στις απότομες πλαγιές του Πάρνωνα, αποτελεί την ομορφότερη ακρογιαλιά του Μυρτώου Πελάγους. Διαθέτει πλούσια φυσική ομορφιά, αφού για να φτάσεις περνάς μια βουνήσια διαδρομή περίπου μιας ώρας. Αν επιλέξεις Φωκιανό σημαίνει ότι σου αρέσει η περιήγηση. Δεν συμβιβάζεσαι με τα συνηθισμένα. Ψάχνεις την γαλήνη σου μέσα στις ομορφιές της Πελοποννήσου. Θέλεις να γίνεις ένα με την φύση. Προσπαθείς να αφήσεις την καθημερινότητα πίσω σου. Αν θέλεις όλα αυτά, τότε ο Φωκιανός μπορεί να γίνει ο δικός σου Παράδεισος.

Τα νερά του πάντα γαλαζοπράσινα. Τα βότσαλα του μεγάλα και λευκά χαρίζουν ένα χαρούμενο ήχο σαν περπατάς. Ορίζοντας μόνο θάλασσα. Μυρωδιές ανάμικτες από βουνό και θάλασσα. Πολιτισμός όσος και στην ταινία Ροβινσώνας Κρούσος. 

Πηγή: travelpeloponnisos.gr