ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: Δεν ξεχνώ το φασισμό!

Δελτίο τύπου

Η νεοναζιστική «Χρυσή Αυγή» με την ανοχή του πολιτικού συστήματος προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι. Δημαγωγικά εκμεταλλεύεται την οργή του λαού, μεθοδεύει αντιδημοκρατικές εκτροπές που οδηγούν σε εθνική τραγωδία.

– Η «Χρυσή Αυγή» ζητά υποκριτικά την ψήφο του λαού, ενώ δεν πιστεύει στη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό.

– Παρουσιάζεται ως «η μοναδική αντιμνημονιακή δύναμη», για να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από τον πραγματικό χαρακτήρα και το ρόλο της. Στηρίζει το ευρώ, δεν αντιτίθεται στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι υπέρ του εφοπλιστικού κεφαλαίου και υπονομεύει τη δράση των συνδικάτων.

– Ζητά δημαγωγικά την επιστροφή του κατοχικού δανείου και αποσιωπά τις αποζημιώσεις – επανορθώσεις από τη Γερμανία, γιατί δεν θέλει να θυμίζει τη ναζιστική θηριωδία, που αποτελεί ιδεολογία της.

– Λέει ότι φταίνε οι μετανάστες για την κατάντια της χώρας και έτσι καλύπτει τον ένοχο που δημιουργεί το προσφυγικό πρόβλημα. Δεν μιλά για τους πολέμους που προκαλούνται από τις επεμβάσεις των αμερικανονατοϊκών και έχουν αποτέλεσμα το ξερίζωμα εκατομμυρίων μεταναστών. Ζητά να επέμβει ο στρατός για την αποτροπή εισόδου στη χώρα. Δηλαδή να πυροβολούν γυναικόπαιδα. Αυτή είναι η «ανθρωπιστική» αντίληψη της «Χρυσής Αυγής»…

– Εμφανίζει ως κοινωνική δράση ελεημοσύνες με ρούχα και τρόφιμα, κρύβοντας τον πραγματικό ένοχο που γεννάει τη φτώχεια και την εξαθλίωση, το καπιταλιστικό σύστημα.

– Προπαγανδίζει αλυτρωτικές, εθνικιστικές και ρατσιστικές θεωρίες για «ανώτερους» και «καθαρούς» λαούς.

– Εκθειάζει τη δράση των δοσιλόγων της κατοχής, των παρακρατικών – εθνικιστών και των δικτατόρων της χούντας. Ξεχνά τα βασανιστήρια, τα εγκλήματα και την τραγωδία της Κύπρου.

– «Πρώτα οι Έλληνες»… και το εφαρμόζει πιστά δολοφονώντας τον Φύσσα.

Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει καταγράψει σε 30.000 σελίδες, με αποδεδειγμένα στοιχεία, την εγκληματική δράση της «Χρυσής Αυγής». Πρέπει γρήγορα να προχωρήσει η δίκη και να ξεσκεπαστεί η δράση της φασιστικής οργάνωσης.

Λαέ της Αρκαδίας.

– Καταδίκασε και απομόνωσε τη νεοναζιστική οργάνωση της «Χρυσής Αυγής», που στο  ένα χέρι κρατάει το ψέμα, τη δημαγωγία και την απάτη και στο άλλο τη φοβέρα και τη βία.

– Καταδίκασε τη πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και της υποτέλειας. Πάρε στα χέρια σου την υπόθεση της επιβίωσης, της μόρφωσης, της δουλειάς, της δημοκρατίας και της ανεξαρτησίας του τόπου.

Τρίπολη, Σεπτέμβρης 2015