Τι ώρα αναμένεται το πρώτο ασφαλές αποτέλεσμα

Το πρώτο ασφαλές συμπέρασμα για το εκλογικό αποτέλεσμα, αναμένεται στις 9 το βράδυ, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών και τη συνεργαζόμενη εταιρία. 

Υπολογίζεται μάλιστα ότι θα υπάρχει επαρκής εικόνα για το τελικό αποτέλεσμα της κάλπης ακόμα κι αν η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων είναι γύρω στο 1%. Στις προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες ανάλογη εικόνα υπήρχε μετά τις 9.30 το βράδυ.

Η διαδικασία, αυτή τη φορά, θα επιταχυνθεί καθώς οκτώ περιφέρειες θα μεταδώσουν τα αποτελέσματα προς το αρμόδιο υπουργείο ηλεκτρονικά, αντί μέσω τηλεφώνου. Πρόκειται για τις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας–Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας, Νοτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων και Θεσσαλίας. Η μέθοδος είχε χρησιμοποιηθεί και στο πρόσφατο δημοψήφισμα αλλά μόνο στις τέσσερις πρώτες περιφέρειες.

Όσον αφορά τις έδρες που θα λάβουν τα κόμματα, ο Αλέξης Δρυμιώτης, αρμόδιος της Singular Logic σε θέματα εκλογών, ανέφερε κατά την παρουσίαση στους δημοσιογράφους του συστήματος μετάδοσης των αποτελεσμάτων, ότι ασφαλές συμπέρασμα θα υπάρξει πριν από τα μεσάνυχτα, όταν θα έχει καταμετρηθεί το 50% των ψήφων της επικράτειας αρκεί να μην υπάρξει θρίλερ με κόμματα που να βρίσκονται στο όριο του 3%, οπότε ή ακριβής εκτίμηση θα μετατεθεί αρκετές ώρες αργότερα.

Πηγή: ΑΜΠΕ