«Τους παρέσυρε το ρέμα»

Σε οριακό σημείο βρίσκεται η κατάσταση στο Ποτάμι, αφού το μόνο στοιχείο σωστών προβλέψεων των δημοσκοπήσεων, το οποίο αγνόησε η ηγεσία του κόμματος, ήταν η ραγδαία πτώση των ποσοστών του. Ο Σταύρος Θεοδωράκης εσωκομματικά γίνεται δέκτης έντονων ενστάσεων για την πλήρη αποϊδεολογικοποίηση του κόμματος, την τακτική του πρόθυμου υπηρέτη όλων των κυβερνητικών σχημάτων και την απουσία αναφοράς σε περιφερειακό επίπεδο.

Το συνέδριο του κόμματος έχει προσδιοριστεί για τις αρχές Δεκεμβρίου, ενώ ήδη στελέχη που προέρχονται από την ανανεωτική Αριστερά (Πέτρος Τατσόπουλος) προτείνουν ανοιχτά αυτό που ψιθυρίζουν άλλοι: μια συνεργασία δηλαδή με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Στην προοπτική αυτήν αντιδρούν οι προερχόμενοι από τη νεοφιλελεύθερη Δράση (Αντιγόνη Λυμπεράκη), που βγάζουν… φλύκταινες στην προοπτική συνύπαρξης με το ΠΑΣΟΚ. 

Ο ίδιος ο επικεφαλής του Ποταμιού, που αρχικά σκέφτηκε μέχρι και την πολιτική αποχώρηση, είναι σε βαθιά περισυλλογή, συνιστώντας σε όλους ψυχραιμία και οργανωμένο ανοιχτό διάλογο προκειμένου να διαπιστωθεί τι έφταιξε και το κόμμα μέσα σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις έχασε τόσο μεγάλη δύναμη.

Πηγή: topontiki.gr