ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΣΤΡΟΥΣ: Τρεις παραστάσεις σε τρία χωριά μας, Άγιο Ανδρέα, Παράλιο Άστρος και Δολιανά

Δελτίο τύπου

ΘΕΑΤΡΙΚΟ  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ  ΑΣΤΡΟΥΣ

                                          ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Υπό την αιγίδα του Ιδρύματος «Μνήμη Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη»

Τρεις παραστάσεις σε τρία χωριά μας

Στον Άγιο Ανδρέα (13/5/16), το Παράλιο Άστρος (14/5/16) και τα Κάτω Δολιανά (15/5/16) θα ταξιδέψει το Θ.Ε.Α. με την παράσταση «Με δύναμη από την Κηφισιά» ξεκινώντας έτσι την υλοποίηση του προγράμματός του «Θεατρική παιδεία για όλους».

Το έργο των Δημήτρη Κεχαϊδη και Ελένης Χαβιαρά «Με δύναμη από την Κηφισιά»,  παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από  το Λευτέρη Βογιατζή το 1995 στη «Νέα Σκηνή» και  από τότε ανέβηκε σε δεκάδες σκηνές σ` όλη τη χώρα. Το Θεατρικό Εργαστήρι Άστρους έδωσε τις πρώτες παραστάσεις του έργου στο Ίδρυμα Ζαφείρη, στην κατάμεστη Μικρή Αίθουσα, στις 8 και 9 Απριλίου 2016, καθιερώνοντας έτσι την Πειραματική του Σκηνή. Οι δύο αυτές παραστάσεις, καθώς και η κουβέντα που ακολούθησε, προκάλεσαν ένα ευχάριστο ξάφνιασμα στο κοινό μας και το γέμισαν με ευφορία και ικανοποίηση.

Το «Με δύναμη από την Κηφισιά» πραγματεύεται την ερωτική συμπεριφορά τριών σημερινών γυναικών, που… συναποφασίζουν να χωρίσουν- και μιας κόρης που θέλει να διώξει τη μαμά σε ταξίδι για να γυρίσει μέσα στο διαμέρισμα μία ταινία με το φίλο της. Το έργο, σε αντίθεση με τα καθιερωμένα,  δεν στηρίζεται στη δραματική πλοκή και τις ρεαλιστικές κορυφώσεις, αλλά αποτελεί ένα επιτραπέζιο πόκερ, με τις πυρετώδεις αφηγήσεις των ηρωϊδων να ακροβατούν μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, μεταξύ έντιμης αλληλεγγύης και μπλόφας. Η αρχική συμφωνία των τριών φιλενάδων για από κοινού ερωτική αποχή που θα την επισφραγίσει ένα κοινό μακρινό ταξίδι, τινάζεται διαρκώς στον αέρα από ατομικές παρασπονδίες, που συγκαλύπτονται από νέα σενάρια. Παράλληλα και εν μέσω των επιτραπέζιων συγκρούσεων και συμφιλιώσεων των κυριών, ένας από τους «ανεπιθύμητους» τέως συντρόφους βομβαρδίζει το γυναικείο «μέτωπο» με… αποστολές σοκολάτας…

Το αριστουργηματικό και μοντέρνο αυτό κείμενο, με τις συνεχείς ξαφνικές ανατροπές και το απροσδόκητο χιούμορ που εγγίζει τα όρια του κόμικ, παρουσιάζεται  από το Θ. Ε. Α. με τη μορφή ενός εμπλουτισμένου Θεατρικού Αναλόγιου,  βασισμένου στη μινιμαλιστική χρήση της κινησιολογίας και την κυρίαρχη χρήση του θεατρικού λόγου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία- Μουσική επιμέλεια: Κώστας Ν. Φαρμασώνης

Βοηθός σκηνοθέτη: Δημήτρης Κουτρουμπής

Ήχος και φως: Μανώλης Μπουτσικάκης

Φωτογράφιση: Φώτης Δαλιάνης

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης):  Δημήτρης Κουτρουμπής,  Λένα Σιμωνετάτου- Χρυσογέννη,   Διονυσία Κρεμύδα, Μοίρα Μπούζιου,  Χριστίνα Τσιούλου.

Με το τέλος της παράστασης θα διανεμηθούν στο κοινό σοκολάτες σαν αυτές που καταναλώνουν  τα δρώντα πρόσωπα και θα λάβει χώρα μια μικρή «κουβεντούλα» πάνω στα πικάντικα ερωτηματικά που μας βάζουν οι δύο συγγραφείς.

Η παρουσία μικρών παιδιών στο χώρο της παράστασης δεν συνιστάται.

ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

1.     Άγιος Ανδρέας: Παρασκευή, 13/5/16, Αίθουσα Τοπικής Κοινότητας, έναντι Αγίου Κωνσταντίνου, ώρα 21:00

2.     Παράλιο Άστρος: Σάββατο, 14/5/16, Διοικητήριο, ώρα 21:00

3.     Κάτω Δολιανά: Κυριακή, 15/5/16, Πνευματικό Κέντρο (Παλιό Σχολείο), ώρα 21:00

Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας.