ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΤΑΝΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΑΝΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

΄΄ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ΄΄

Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους του Συλλόγου μας είναι η γνωριμία και προβολή της ιστορίας και ομορφιάς της περιοχής. Στα πλαίσια αυτά το Δ. Σ. αποφάσισε να διοργανώσει εκδήλωση με πορεία στο όμορφο και ιστορικό μονοπάτι του Προδρόμου,  προσκύνημα στο Μοναστήρι και  κατάληξη στην πλατεία της Περδικόβρυσης όπου και θα ακολουθήσει φαγητό.

Ο βασικός άξονας της πορείας είναι: Μετόχι Προδρόμου στην Περδικόβρυση  – Τάνος – Πρόδρομος και αντίστροφα. Η πεζοπορία από την Περδικόβρυση ως τον Πρόδρομο είναι ένας όμορφος περίπατος, εύκολος και για ηλικιωμένους, διάρκειας μιάμισης  ώρας το πολύ. Στο μέσον περίπου της διαδρομής υπάρχει πηγή με καλό νερό. Ο αυτοκινητόδρομος(άσφαλτος) από την Περδικόβρυση ως τον Πρόδρομο είναι 8 χιλιόμετρα, δηλαδή 15 λεπτά με το αυτοκίνητο. Όπως αντιλαμβάνεστε έχετε πολλές επιλογές:  1. Να κάνετε πεζοπορία ολόκληρη τη διαδρομή Περδικόβρυση – Πρόδρομος και αντίστροφα.     2. Να γυρίσετε στην Περδικόβρυση με αυτοκίνητο.  3. Να πάτε με αυτοκίνητο στον Πρόδρομο(όπου θα τελεστεί θεία λειτουργία κανονικά) και να περπατήσετε μέχρι την Περδικόβρυση. Αυτοκίνητα θα υπάρχουν αρκετά για να αλληλοεξυπηρετηθούμε. Συνιστούμε ελαφρό σπορ ντύσιμο και ελαφρό σακίδιο πλάτης με νερό και τα απαραίτητα που νομίζει καθένας.

  Οι σταθερές της εκδήλωσης είναι: Κυριακή 29 Μαίου και ώρα 09.00 συγκέντρωση στο Μετόχι του Προδρόμου στην Περδικόβρυση, ξενάγηση και έναρξη πορείας. Ώρα 11.00 άφιξη – συγκέντρωση στο Μοναστήρι, προσκύνημα, ξενάγηση και έναρξη πορείας προς την Περδικόβρυση. Ώρα 13.30 τελική συγκέντρωση στην πλατεία του χωριού, δρόσισμα με το θεϊκό νερό της βρύσης και κλείσιμο της εκδήλωσης όπως αρμόζει στους φίλους Τάνου και Προδρόμου!

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:

FB ΄΄Σύλλογος Φίλων Τάνου και Μονής Προδρόμου Κυνουρίας΄΄ ή στα τηλ. 6946004506(Χριστοφ. Νικολάου) και 6974727638(Χαλκιάς Ηλίας)