Ο μητροπολίτης που ζητά να διδάσκονται όλες οι θρησκείες και θέλει ομοφυλόφιλους στην Εκκλησία

Μία άλλη όψη της Εκκλησίας από την ακροδεξιά και μισαλλόδοξη που έχουμε γνωρίσει κυρίως μέσω του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου, εκφράζει ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Κόντρα, σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά ανέφερε ότι οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης πρέπει να γίνονται σεβαστές, ωστόσο σημείωσε ότι «το νέο πρόγραμμα που κυκλοφορεί πλέον στα σχολεία είναι συμφωνία Εκκλησίας-Πολιτείας». Ξεκαθάρισε δε ότι οι μαθητές πρέπει να διδάσκονται και άλλα θρησκεύματα και ομολογίες. «Δεν επιτρέπεται να έχουν τελειώσει το Λύκειο και να μην ξέρουν τι σημαίνει Ρωμαιοκαθολικός, Βουδιστής κ.ά.», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την ομοφυλοφιλία εξέφρασε μεν τη πάγια θέση της Εκκλησίας, ότι πρόκειται για αμάρτημα, ξεκαθάρισε όμως ότι οι ομοφυλόφιλοι έχουν θέση στην Εκκλησία – μια τοποθέτηση πολύ διαφορετική από το «φτύστε τους» του Αμβρόσιου.

Τέλος, τάχθηκε κατά των συλλαλητηρίων για την ονοματοδοσία της ΠΓΔΜ, τονίζοντας ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να χρησιμοποιεί μοτίβα κοσμικά για να εκφράσει τις απόψεις της.

Πηγή: topontiki.gr