Ιάπωνας 112 ετών ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Μία θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο κέρδισε ένας Ιάπωνας 112 ετών, ο οποίος γεννήθηκε πριν καν ο Αϊνστάιν παρουσιάσει την ειδική θεωρία της σχετικότητας.

Ο Μασάζο Νονάκα, που κατοικεί στη νήσο Χοκάιντο και ο οποίος γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου 1905, έλαβε τον τίτλο του μεγαλύτερου σε ηλικία άνδρα στον κόσμο μετά από τον θάνατο του Ισπανού Φρανθίσκο Νουνιέθ Ολιβέρα, προ ολίγων μηνών, σε ηλικία 113 ετών.

Αγρότης και υλοτόμος στα νιάτα του, ο υπεραιωνόβιος Ιάπωνας απέκτησε πέντε παιδιά κατά τη διάρκεια της ζωής του, ενώ για ένα διάστημα διέθετε ένα πανδοχείο ιαματικών πηγών.

Ο Νονάκα, ο οποίος απολαμβάνει τα σπα και τα γλυκά -ειδικά το κέικ φράουλας-  έλαβε το σχετικό πιστοποιητικό με τον τίτλο του από τα Guinness World Records.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, τον τίτλο του μεγαλύτερου σε ηλικία άνδρα που έζησε πότε, κατέχει ένας άλλος Ιάπωνας, ο Τζιροεμόν Κιμούρα, που πέθανε το 2013 σε ηλικία των 116 ετών και 54 ημερών.

Ο γηραιότερος άνθρωπος που έχει ζήσει στον κόσμο βάσει των επίσημων στοιχείων είναι η Γαλλίδα Ζαν Λουίζ Καλμάν, η οποία απεβίωσε το 1997 σε ηλικία 122 ετών και 164 ημερών.

Πηγή: naftemporiki.gr