Συνετρίβη Boeing στην Αβάνα

Αεροσκάφος Boeing 737 της εταιρείας Cubana de Aviacion συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο Χοσέ Μαρτί της Αβάνας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τοπικά μέσα ενημέρωσης οι επιβαίνοντας ξεπερνούν τους 100 και ήδη γίνεται λόγος για νεκρούς. Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της Κούβας Ντίας- Κανέλ έκανε λόγο για έναν «μεγάλο αριθμό» θυμάτων. Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε πως με την πτήση του αεροσκάφους που συνετρίβη ταξίδευαν 104 επιβάτες. 

Φωτογραφία μέσα από το κτίριο του αεροδρομίου που ανέβηκε στο twitter δείχνει ένα πυκνό σύννεφο καπνού στο τέλος του διαδρόμου προσγείωσης όπου έχουν σπεύσει η πυροσβεστική και τα σωστικά συνεργεία.

Πηγές του αεροδρομίου και αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαίωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι επρόκειτο για ένα Boeing 737 το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από την Αβάνα για το Ολγκίν, στην ανατολική Κούβα και συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του. Το πλήρωμα του αεροσκάφους είναι ξένης υπηκοότητας, συμπλήρωσαν οι ίδιες πηγές, χωρίς να υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες.

Πηγή: tvxs.gr