Το ελληνικό διαβατήριο μεταξύ των ισχυρότερων του κόσμου

Μεταξύ των χωρών με τα ισχυρότερα διαβατήρια του κόσμου συγκαταλέγεται και για τις αρχές του 2019 η χώρα μας, σύμφωνα με τον δείκτη Henley Passport και βάσει στοιχείων της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (IATA).

Στην κορυφή της συγκεκριμένης λίστας, η οποία καταρτίζεται με βάση τις χώρες που μπορεί να ταξιδέψει ο κάτοχος ενός διαβατηρίου χωρίς βίζα, βρίσκεται ξανά η Ιαπωνία.

Σύμφωνα με τον δείκτη Henley Passport και όπως αναφέρει το CNN, οι κάτοχοι διαβατηρίων από την Ιαπωνία μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς βίζα σε 190 χώρες.

Τη δεύτερη θέση μοιράζονται Σιγκαπούρη και Νότια Κορέα, με τους κατόχους των συγκεκριμένων διαβατηρίων να μπορούν να ταξιδέψουν εύκολα σε 189 χώρες.

Ακολουθούν στην τρίτη θέση, με πρόσβαση χωρίς βίζα σε 188 χώρες, η Γαλλία και η Γερμανία.

Τα διαβατήρια από Δανία, Φινλανδία, Ιταλία και Σουηδία χαρίζουν εύκολη πρόσβαση σε 187 χώρες, βάσει των στοιχείων της κατάταξης.

Την πρώτη πεντάδα κλείνουν Λουξεμβούργο και Ισπανία, οι κάτοχοι των οποίων μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς βίζα σε 186 χώρες.

Ακολουθούν η Αυστρία, η Ολλανδία, η Νορβηγία, η Πορτογαλία, η Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ, τα διαβατήρια των οποίων δίνουν τη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης σε 185 χώρες.

Σε ό,τι αφορά το ελληνικό διαβατήριο, χαρίζει εύκολη πρόσβαση σε 184 χώρες. Μαζί με την Ελλάδα, την έβδομη θέση μοιράζονται το Βέλγιο, η Ιρλανδία και ο Καναδάς.

Τη πρώτη δεκάδα του δείκτη Henley Passport συμπληρώνουν τα διαβατήρια της Τσεχίας (πρόσβαση χωρίς θεώρηση σε 183 χώρες), της Μάλτας (182 χώρες) και των Αυστραλίας, Νέας Ζηλανδίας και Ισλανδίας (181 χώρες).

Πηγή: naftemporiki.gr