Η «Λαϊκή Συσπείρωση» τάσσεται στο πλευρό των μαθητών που προχώρησαν σε κατάληψη του ΓΕΛ Άστρους

Δελτίο τύπου

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

Η Λαϊκή Συσπείρωση τάσσεται στο πλευρό των μαθητών του ΓΕΛ Άστρους, που προχώρησαν σε κατάληψη αγωνιζόμενοι ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το νέο σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, το οποίο έρχεται στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή για να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τους ίδιους και τις οικογένειες τους, και απαιτώντας την αποκατάσταση των υλικοτεχνικών προβλημάτων και τη λήψη στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας για το κτίριο, όπου στεγάζεται το σχολείο τους.

Καταγγέλει, επίσης, τόσο την τωρινή δημοτική αρχή όσο και τις προηγούμενες, καθώς όλα τα προηγούμενα χρόνια αρκέστηκαν σε ανώφελες αυτοψίες του χώρου και στη διαπίστωση πως πολλά από τα προβλήματα στις υποδομές του σχολείου υπάρχουν ήδη από τα δικά τους μαθητικά χρόνια, χωρίς να έχουν προχωρήσει στη λήψη μέτρων και την εκτέλεση έργων αποκατάστασης. Πρόκειται για ελλείψεις που θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών και των εκπαιδευτικών, ενώ το μόνο βέβαιο είναι πως στην περίπτωση ατυχήματος η ευθύνη θα βαρύνει όχι τους πραγματικούς υπαίτιους, αλλά τους εφημερεύοντες εκπαιδευτικούς και τη διεύθυνση του σχολείου.

Όσο για το νέο νομοσχέδιο, «οι μαθητές, που κινητοποιούνται μαζικά , έχουν κάθε δίκιο να εναντιώνονται στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το Λύκειο. Το νομοσχέδιο είναι καταδικασμένο από τη μεγάλη πλειοψηφία των μαθητών και των γονιών, γιατί έρχεται να προστεθεί σε αυτά που ζουν οι λαϊκές οικογένειες, ως αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να μην κατατεθεί.

Πρόκειται για νομοσχέδιο που φορτώνει με άγχος τους μαθητές και τις οικογένειές τους, κάνει το Λύκειο ακόμα περισσότερο “αρένα ανταγωνισμού”, θα οξύνει παραπέρα την κατηγοριοποίηση των μαθητών, με βάση τις οικονομικές δυνατότητες της κάθε οικογένειας. Την ίδια στιγμή, τα φροντιστήρια ήδη πανηγυρίζουν για τη νέα πελατεία που θα έρθει.

Η αγανάκτηση, ο θυμός των νέων, των λαϊκών οικογενειών, μπορούν να συναντηθούν με την πρόταση του ΚΚΕ, να γίνουν δύναμη ανατροπής. Αυτή είναι η πραγματική διαφορά και στις κάλπες και στη ζωή».

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Βόρ. Κυνουρίας

Τάκης Αδάμης δημοτικός σύμβουλος

Βασίλης Τετώρος υποψήφιος δήμαρχος