Στον «αέρα» και πάλι η ΣΔΙΤ για τα σκουπίδια στην Πελοπόννησο: Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε την απόφαση

Μη νόμιμη έκρινε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση τη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου της 13ης Μαρτίου 2019, με συνέπεια την ακύρωση μεταξύ άλλων και της απόφασης με την οποία προχώρησε η ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η απόφαση για τη ΣΔΙΤ διαχείρισης των απορριμμάτων είναι για ακόμα μια φορά στον “αέρα” και δεν αποκλείεται τελικά να έχει την υπογραφή του νέου περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, καθώς στενεύουν τα χρονικά περιθώρια που έχει στη διάθεσή της η απερχόμενη περιφερειακή αρχή. Σε κάθε περίπτωση η απόφαση της Αποκεντρωμένης αφήνει έκθετους τόσο την περιφερειακή αρχή όσο και τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηλία Στρατηγάκο, που μεταξύ άλλων αρνήθηκε να παραχωρήσει στην αντιπολίτευση τα ηχογραφημένα αρχεία της διακοπείσας συνεδρίασης της 12ης Μαρτίου. Διακόπτοντας τη συνεδρίαση ο κ. Στρατηγάκος είπε ότι θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 18 Μαρτίου, αλλά αργότερα εξέδωσε πρόσκληση την επόμενη μέρα. Η αντιπολίτευση αμφισβήτησε τη νομιμότητα της συνεδρίασης της 13ης Μαρτίου υποστηρίζοντας ότι είχε ληφθεί απόφαση για συνέχιση στις 18 Μαρτίου. Οταν το Σώμα κλήθηκε να εγκρίνει τα πρακτικά της 12ης Μαρτίου, η αντιπολίτευση ζήτησε τα ηχογραφημένα αρχεία προκειμένου να διαπιστωθεί αν το Περιφερειακό Συμβούλιο είχε συναινέσει στην αλλαγή της ημερομηνίας για τη συνέχιση της διακοπείσας συνεδρίασης. Ο κ. Στρατηγάκος αρνήθηκε να παραχωρήσει τα ηχογραφημένα αρχεία και η αντιπολίτευση τον κατηγόρησε για παραποίηση των πρακτικών βασιζόμενη στο τηλεοπτικό βίντεο της επίμαχης συνεδρίασης. Συγκεκριμένα προσέφυγαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση ζητώντας να ακυρωθούν λόγω μη νόμιμης σύγκλησης του Περιφερειακού Συμβουλίου οι αποφάσεις για τη ΣΔΙΤ των απορριμμάτων, οι σύμβουλοι Σαράντος Αλεξανδρής, Σταύρος Χρυσαδάκος και Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Η απόφαση-κόλαφος για την περιφερειακή αρχή σύμφωνα με πληροφορίες ελήφθη μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης Κυριακής των εκλογών, αλλά η δημοσίευσή της καθυστέρησε επειδή χρειάστηκε χρόνος για να καθαρογραφεί το σχετικό πολυσέλιδο έγγραφο.

Υπενθυμίζουμε ότι για την επίμαχη συνεδρίαση οι σύμβουλοι της “Αγωνιστικής Συνεργασίας” Σαράντος Αλεξανδρής και Σταύρος Χρυσαδάκος έχουν καταθέσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Τριπόλεως μηνυτήρια αναφορά καταγγέλλοντας πραξικοπηματικού τύπου αλλοίωση των πρακτικών του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Πηγή: eleftheriaonline.gr