Τhomas Cook: Αγωνία για εκατοντάδες Έλληνες ξενοδόχους που «περιμένουν το τσουνάμι» από το λουκέτο

Mε «τσουνάμι» απειλεί τον παγκόσμιο τουρισμό η χρεοκοπία που κήρυξε τα ξημερώματα το δεύτερο μεγαλύτερο ταξιδιωτικό πρακτορείο στον κόσμο, το Thomas Cook, αποτυγχάνοντας να βρει τα απαραίτητα κεφάλαια για την επιβίωσή του.

Η εξέλιξη αυτή προκαλεί αγωνία και στις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις πολλές εκ των οποίων – ειδικά στην Κρήτη – συνεργάζονται με την Thomas Cook.

O πρόεδρος της Ένωσης τουριστικών και ταξιδιωτικών πρακτόρων Κρήτης, Μιχάλης Βλατάκης, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, είπε μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για σεισμό 7 Ρίχτερ και περιμένουμε το τσουνάμι», επισημαίνοντας ότι είναι η μεγαλύτερη κατάρρευση που έχει δει να συμβαίνει όσα χρόνια δραστηριοποιείται στον τουρισμό.

Ενδεικτική και η δήλωση του προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων, Γρηγόρη Τάσιου, στον Ελεύθερο Τύπο ότι «μια ενδεχόμενη χρεοκοπία θα οδηγήσει για μικρό χρονικό διάστημα, εκτιμώ σε δεινή θέση εκατοντάδες συναδέλφους και προμηθευτές». Ακόμα πιο ανησυχητική η δήλωση του προέδρου της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου Κρήτης «νομίζω ότι με μεγάλη ευκολία θα μπορούσα να πω πως θα αποτελούσε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο στον τουρισμό κάτι τέτοιο (σ.σ. η χρεοκοπία της Thomas Cook)».

Πηγή: topontiki.gr