Χιλιάδες περίεργοι λόφοι

Το νησί Bohol των Φιλιππινών φιλοξενεί ένα περίεργο γεωγραφικό φαινόμενο, τους «Σοκολατί λόφους». Αν και δεν έχουν μετρηθεί επακριβώς εικάζεται ότι είναι περισσότεροι από 1800! Αν και πολλοί μύθοι συνοδεύουν τη δημιουργία τους οι σχεδόν συμμετρικοί αυτοί λόφοι είναι δημιούργημα της φύσης.

Είναι ασβεστολιθικά πετρώματα καλυμμένα με ένα λεπτό στρώμα χώματος που επιτρέπει τη χαμηλή βλάστηση. Την περίοδο της ξηρασίας το γρασίδι πάνω στους λόφους ξεραίνεται και τους δίνει ένα θαυμάσιο σοκολατί χρώμα που τους έδωσε και το όνομα «Σοκολατί λόφοι» ή «Σοκολατένια φιλιά».

Η περιοχή έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες είναι οι ιστορίες – θρύλοι που συνοδεύουν την αμφάνιση των λόφων. Σύμφωνα με τη δημοφιλέστερη από αυτές οι λόφοι δημιουργήθηκαν από την πάλη δύο γιγάντων που περούσαν τεράστιους βράχους ο ένας στον άλλο. Κάποια στιγμή οι γίγαντες εξαντλήθηκαν, σταμάτησαν τη μάχη και συμφιλιώθηκαν αφήνοντας όμως πίσω τους χιλιάδες βράχους, τους σημερινούς λόφους.

Μια πιο ρομαντική εκδοχή είναι αυτή του γίγαντα Arogo που ερωτεύτηκε μια θνητή την Aloya. Όταν η Aloya έφυγε από τη ζωή, ο γίγαντας δάκρυσε και τα γιγάντια δάκρυά του έπεσαν στη γή σχηματίζοντας τους λόφους.

Πηγή: perierga.gr