«Λίγη» η τουριστική προβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου

(Φωτ. Μυκήνες, η «Πύλη των Λεόντων»)

Αν και διαπιστώθηκε ότι “το 2019 η δραστηριότητα για τουριστική προβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου ήταν ελάχιστη” τελικώς αποφασίστηκε ότι “και το 2020 η δαπάνη της Περιφέρειας για τον τουρισμό θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα με φέτος”.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σύμφωνα με την οποία η προβολή θα γίνει κυρίως μέσω Διαδικτύου, μέσω εκδόσεων και μέσω διανομής υλικού προβολής σε USB. Επίσης η Περιφέρεια “θα εστιάσει στη συμμετοχή της κυρίως σε εκθέσεις που αφορούν την προβολή μεσογειακών προϊόντων, με κυρίαρχο το κρασί. Για τον σκοπό αυτό θα διατεθούν περί τα 400.000 ευρώ”.

Συγκεκριμένα σε σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη στην Τρίπολη διαπιστώθηκε: “Ελάχιστη ήταν η δραστηριότητα για τουριστική προβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου που παρήγαν μέσα στο 2019 οι αρμόδιες προς τούτο υπηρεσίες της στις κατά τόπους Περιφερειακές Ενότητες, με εξαίρεση την Π.Ε. Κορινθίας”.

Στην ίδια σύσκεψη που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας “εκτός από τον απολογισμό έργου των υπηρεσιών -όπως τα Τμήματα Εμπορίου και Τουρισμού των κατά τόπους Διευθύνσεων Ανάπτυξης- έγινε και η κατάρτιση του σχεδιασμού για τη δράση της Περιφέρειας ως προς την τουριστική της προβολή για το 2020. Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε να ενισχυθεί η κεντρική υπηρεσία της Περιφέρειας και οι δραστηριότητες της προβολής να συντονίζονται κεντρικά από αυτήν. Παράλληλα, ξεκινώντας ήδη από φέτος, θα ξεκινήσει σταδιακά η λειτουργία -με δαπάνη της Περιφέρειας- γραφείων πληροφόρησης τουριστών σε όλες τις έδρες των νομών, τα οποία θα δημιουργηθούν σε συνεργασία με δήμους, Επιμελητήρια και φορείς που ασχολούνται με τον τουρισμό γενικότερα. Μέχρι τώρα, υπάρχουν μόλις τρία τέτοια γραφεία, στην Καλαμάτα, το Ναύπλιο και τον Ισθμό”.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.