«Δεν έχω δρόμο να διαβώ»

(Νο 1. φωτ, απόληξη υποτυπώδους αγωγού ομβρίων στη περιοχή «Πόρτες» της Μελιγούς)

Τα όμβρια ύδατα που διοχετεύονται στα 2 παρακάτω νευραλγικά σημεία πέφτουν σε αδιέξοδο και δεν καταλήγουν στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν τις περιοχές στα πέριξ. Οι φωτογραφίες σήμερα (13-11-2019), με μέτρια βροχόπτωση, αποτυπώνουν το μέγεθος του προβλήματος:

  1. Στη περιοχή «Πόρτες» της Μελιγούς, καταλήγουν τα όμβρια απ’ όλο το μήκος του δρόμου Μελιγού – Πόρτες και όχι μόνο, δεν υπάρχει απόληξη των ομβρίων στη θάλασσα (βλέπε φωτ. Νο 1), επιπλέον με θαλασσοταραχή μπαίνει η θάλασσα μέσα και πλημμυρίζει τη περιοχή εις διπλούν, από το θαλασσινό νερό και από τα όμβρια.

  2. Στη περιοχή των Παιδικών Κατασκηνώσεων του Δήμου Τρίπολης στον Ατσίγγανο του Παραλίου Άστρους, καταλήγουν τα όμβρια από την τάφρο του «Χάντακα» και όχι μόνο (βλέπε φωτ. Νο 2), δεν βρίσκουν διέξοδο στη θάλασσα και πλημμυρίζουν τη περιοχή κάθε λίγο και λιγάκι.

Σ.Σ: Το πρόβλημα το έχουμε επισημάνει παρά πολλές φορές, χρειάζεται η κατασκευή αγωγών για να αποστραγγίζονται τα όμβρια μέσα!! στη θάλασσα.

(Νο 2. Φωτ, πλημμυρισμένη περιοχή στον Ατσίγγανο του Παραλίου Άστρους, από την απόληξη του παμπάλαιου αγωγού του «Χάντακα» (κατασκευάστηκε το 1915)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *