Εξαιρετικά σπάνιο ελάφι με τρία κέρατα απαθανατίστηκε στις ΗΠΑ

Όταν ο πρώην Αμερικανός βουλευτής Στιβ Λίντμπεργκ εξήλθε της πόρτας του σπιτιού του το πρωί της Δευτέρας, ήλπιζε να τραβήξει κάποια ενδιαφέρουσα φωτογραφία με την κάμερα του, απαθανατίζοντας κάποιο ενδιαφέρον στιγμιότυπο από την άγρια ζωή της εξοχής του Μίσιγκαν.

Αρχής γενομένης το 2012, ο Λίντμπεργκ «ποστάρει» καθημερινώς στην προσωπική του σελίδα στο Facebook κάποιο όμορφο στιγμιότυπο της άγριας ζωής στη γενέτειρα του.

Ξεκινώντας το «κυνήγι» με την κάμερα του, δεν ήταν αισιόδοξος, καθότι οι χαμηλές θερμοκρασίες και το χιόνι είχαν ωθήσει πολλά ζώα να βρουν καταφύγιο σε περιοχές με υψηλότερες θερμοκρασίες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μείνει αρχικά ικανοποιημένος με μία βίδρα που έτρωγε ένα ψάρι στον πάγο.

Όμως καθώς επέστρεφε στο αυτοκίνητο του μαζί με τον σκύλο του, παρατήρησε ένα κάπως περίεργο ελάφι. «Εχώ χιλιάδες φωτογραφίες από ελάφια, όμως αμέσως κατάλαβα ότι αυτό ήταν ασυνήθιστο… είχε αυτό το “μπέρδεμα” στα κέρατα του κεφαλιού του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πήρε μερικές φωτογραφίες του ιδιαίτερου ζώου, χωρίς όμως να δώσει μεγάλη σημασία. Έπρεπε να ανεβάσει τις φωτογραφίες στον υπολογιστή του, για να παρατηρήσει πιο καθαρά την ιδιαιτερότητα αυτού του άγριου ζώου. Καθώς παρατηρούσε τη φωτογραφία, συνειδητοποίησε ότι το συγκεκριμένο ελάφι είχε τρία κέρατα. «Δεν είχα ξαναδεί ποτέ μου τέτοιο ελάφι», είπε χαρακτηριστικά. Ακολούθως, κοινοποίησε τη φωτογραφία στο Facebook, προκαλώντας κύμα σχολίων και κοινοποιήσεων.

Όπως δήλωσε ο κτηνίατρος μεγάλων ζώων, Στιβ Έντουαρντς, στην «Detroit Free Press», το συγκεκριμένο ελάφι είναι εξαιρετικά σπάνιο, τονίζοντας ότι οι πιθανότητες να το «πετύχει» κάποιος είναι «μία στο εκατομμύριο».

Ο Λίντμπεργκ, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε ο ίδιος κυνηγός, αποφάσισε να μην αποκαλύψει την ακριβή τοποθεσία που αντίκρισε το ελάφι, με σκοπό να το προστατέψει από τους πιθανούς επίδοξους θηρευτές του.

Όταν επέστρεψε αργότερα την ίδια μέρα στο ίδιο σημείο, το σπάνιο ελάφι βρισκόταν ακόμη εκεί πέρα. Την επόμενη μέρα όμως είχε εξαφανιστεί, χαμένο και πάλι στις απειροελάχιστες πιθανότητες να το αντικρίσει ξανά ανθρώπινο μάτι.

Πηγή: kathimerini.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *