Παντζάρια, η κόκκινη υπερδύναμη

Θρεπτικά, αντιοξειδωτικά και γλυκοφάγωτα, μπαίνουν σε χυμούς και smoothies, σε ντιπ και σε σαλάτες και βάφουν κόκκινα ριζότο, ζύμες, ακόμη και χούμους ή τζατζίκι

Μόλις μάθετε τη θρεπτική αξία των παντζαριών, είμαι σίγουρος πως θα αρχίσετε να τα καταναλώνετε με κάθε δυνατό τρόπο. Είναι γεμάτα από πολύτιμα μεταλλικά άλατα, βιταμίνη C, ποτάσιο, που είναι ένας καλός ηλεκτρολύτης απαραίτητος για τους μυς, και έχουν πολλά αντιοξειδωτικά. Συν τοις άλλοις, βοηθάνε το συκώτι να καθαρίσει από τις τοξίνες. Και ξέρετε πώς θα πάρετε το μέγιστο από όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά; Με έναν ωραίο χυμό παντζαριού. Η γεύση του είναι ιδιαίτερη αν τον δοκιμάσετε για πρώτη φορά, γι’ αυτό συνδυάστε τον με μήλο ή αχλάδι. Πολτοποιήστε τον στο μπλέντερ ή περάστε τον από αποχυμωτή.

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *