«Θησαυρός» 386 εκατομμυρίων ετών σε λατομείο της Νέας Υόρκης

Έναν μοναδικό «θησαυρό» έκρυβε ένα εγκαταλελειμμένο λατομείο της Νέας Υόρκης. Ένα δάσος απολιθωμένων δέντρων, το οποίο μας πηγαίνει… 386 εκατομμύρια έτη πίσω. Σύμφωνα με τους επιστήμονες που έμειναν κατάπληκτοι από το εύρημα το δάσος ήταν αρχικά τόσο μεγάλο ώστε εκτεινόταν πιθανότατα έως την Πενσιλβάνια.

Το δάσος στην περιοχή Κάιρο της Νέας Υόρκης είναι το παλαιότερο που έχει βρεθεί ποτέ. Έως τώρα τον τίτλο κρατούσε ένα άλλο απολιθωμένο δάσος, επίσης στην Νέα Υόρκη, στην περιοχή Γκιλμπόα. Ωστόσο το νέο εύρημα των επιστημόνων είναι δύο με τρία εκατομμύρια παλαιότερο.

Ειδικοί από ταπανεπιστήμια του Κάρντιφ (Βρετανία) και του Μπίνγκαμπτον (ΗΠΑ) σε συνεργασία με το Πολιτειακό Μουσείο της Νέας Υόρκης άρχισαν να ερευνούν στην περιοχή πριν από περισσότερο από 10 χρόνια. Έκτοτε έχουν χαρτογραφήσει περισσότερα από 3.000 τετραγωνικά μέτρα δάσους και έχουν καταλήξει ότι το δάσος φιλοξενούσε τουλάχιστον δύο τύπους δένδρων:  Cladoxylopsids και Archaeopteris. Yπάρχει και ένας τρίτος τύπος που δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.

Πηγή: ΒΒC

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *