1963, τελετή στο μνημείο Ηρώων του Παραλίου Άστρους

 

Η φωτογραφία απεικονίζει τελετή που γίνονταν μπροστά στο μνημείο των Ηρώων του Παραλίου Άστρους, οι παρευρισκόμενοι που φέρουν αρίθμηση ήταν οι εξής: 1. Αναστάσιος Σεχιώτης -Δήμαρχος Τρίπολης-, 2. Ευάγγελος Νέστορας -Πρόεδρος Κοινότητας Παραλίου Άστρους-, 3. Παπάνθιμος, 4. Αλέξανδρος Συρεγγέλας, 5. Αντώνης Νικήτας, 6. Νίκος Αγγελόπουλος, 7. Στέργιος Κρασόπουλος και 8. Νίκος Παπακωνσταντίνου (Τζαβέλας).

Η φωτογραφία μας εξηγεί τα παρακάτω:

1.      Η τελετή ήταν από την κατάθεση στεφάνων μπροστά στο μνημείο Ηρώων του Παραλίου Άστρους, με την ευκαιρία της τέλεσης των Παναρκαδικών Κολυμβητικών Αγώνων εκείνης της χρονιάς.

2.      Ο κόσμος κρατιόταν σε απόσταση από τους επισήμους και γι αυτό δεν διακρίνονται τα πρόσωπα καθαρά.

3.      Ο Αναστάσιος Σεχιώτης -μετέπειτα υπουργός επί κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου- τότε ήταν εκλεγμένος Δήμαρχος Τρίπολης.

4.       Το μνημείο Ηρώων ήταν εκεί που είναι και η σημερινή θέση του.

5.      Οι αθλητές ήταν πίσω από τους επισήμους, μόλις που διακρίνεται η σημαία στο βάθος.

6.      Ο Νίκος Παπακωνσταντίνου –δεξί χέρι περί τα αθλητικά του Νίκου Αγγελόπουλου- διακρίνεται στο βάθος δεξιά της εικόνας.

7.      Η μπομπίνα της κινηματογραφικής μηχανής που βρίσκεται πάνω στο μνημείο  μαρτυρά την σημασία που δινόταν στο γεγονός .

Α). Πατήστε πάνω στους συνδέσμους για να δείτε τους αντίστοιχους Παναρκαδικούς κολυμβητικούς αγώνες από το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο:

Παναρκαδικοί κολυμβητικοί αγώνες του 1961

Παναρκαδικοί κολυμβητικοί αγώνες του 1962

Παναρκαδικοί κολυμβητικοί αγώνες του 1967