Κορονοϊός: Οι λοιμωξιολόγοι «κλείνουν» τα beach bar κι επιβάλλουν παντού τη μάσκα!

(Φωτ. αρχείου)

Ισως χρειαστεί να προχωρήσουμε σε περισσότερους περιορισμούς εκτός των πανηγυριών – Παντού μάσκα, η σύσταση του λοιμωξιολόγου Μ. Λαζανά

Μπαίνουμε σε δύσκολη περίοδο, έχουν αρχίσει να χτυπούν τα καμπανάκια τόσο για τα εισαγόμενα κρούσματα, όσο και για τα εγχώρια, τόνισε ο λοιμωξιολόγος Μάριος Λαζανάς και κατέστησε σαφές για μία ακόμα φορά, ότι ο κίνδυνος, όχι μόνο είναι εδώ, αλλά μας… περικυκλώνει. Ο κ. Λαζανάς, που είναι μέλος της επιτροπής που εισηγείται στην κυβέρνηση τα μέτρα που πρέπει να παρθούν για τον κορονοϊό, ξεκαθάρισε ότι αυτό που συμβαίνει με τις παραλίες και τα beach bar, πρέπει να τελειώσει άμεσα, δίνοντας έτσι το στίγμα της επιτροπής, η οποία έχει εισηγηθεί ακόμα πιο αυστηρούς ελέγχους.

Ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να γίνει υποχρεωτική η χρήση της μάσκας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «αυτή τη στιγμή, θεωρούμε ότι μπαίνουμε σε δύσκολη εποχή και το πιο βασικό μέτρο, μιας και δεν έχουμε φάρμακα, είναι η πρόληψη. Η πρόληψη αφορά τις αποστάσεις, τη χρήση μάσκας και το καλό πλύσιμο των χεριών.

Η μάσκα είναι καλό μέτρο και ζητάμε να καθιερωθεί παντού. Αλλού ήταν αυστηρή η σύσταση για τη χρήση της, αλλού όχι τόσο. Επιβάλλεται να χρησιμοποιούμε τη μάσκα στα εμπορικά καταστήματα, στα πολυκαταστήματα, παντού.

Μέχρι τώρα στα σούπερ μάρκετ, ήταν σύσταση. Εμείς λέμε τώρα, να γίνει υποχρεωτική η χρήση της. Βλέπουμε ότι δεν τηρείται η χρήση της μάσκας. Εκτός της χρήσης της μάσκας, πρέπει να γίνουν πιο εντατικοί έλεγχοι από εδώ και πέρα» στέλνοντας μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Για τα πανηγύρια, ξεκαθάρισε ότι «κάθε μέτρο το εξετάζουμε εκείνη τη στιγμή. Θεωρήσαμε ότι βάσει στοιχείων, δεν υπήρχε τόσο μεγάλος κίνδυνος. Υπήρχε τόσο μεγάλη ανάγκη να ανοίξουν τα γυμναστήρια μέσα στο καλοκαίρι; Ηταν τέτοια τα επιδημιολογικά στοιχεία, που μας επέτρεψαν να ανοίξουμε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, συναυλίες, σινεμά κτλ».

Για τα φαινόμενα συνωστισμού στις παραλίες ήταν κάθετος: «Λέμε να μην υπάρχει συνωστισμός. Βλέπετε τι γίνεται στα beach bar και στις παραλίες; Μπορεί να χρειαστεί να μπουν περιορισμοί στο ωράριο λειτουργίας τους».

Πηγή: ethnos,gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *